IBM Impact 2011

IBM komt met nieuwe WebSphere-producten

Dit artikel delen:
IBM

IBM heeft de achtste versie van zijn WebSphere Application Server tijdens de gebruikersconferentie Impact 2011 in Las Vegas aangekondigd. Deze zou sneller moeten zijn, veiliger en handiger in het gebruik. IBM presenteert verder een reeks aan nieuwe softwareproducten waarmee klanten applicaties kunnen ontwikkelen, uitrollen en beheren over alle platformen heen, van mainframes tot mobiele toestellen.

Centraal in het nieuwe aanbod van IBM staat de WebSphere Application Server (WAS) 8, een softwarepakket dat de ontwikkeling van applicaties en diensten flink moet versnellen. WAS 8 heeft verbeterde beveiliging en controle, en automatiseert voor een stuk de installatie, het onderhoud en het testen van zakelijke applicaties.

Het platform ondersteunt niet alleen toepassingen voor desktops, maar ook voor mobiele toestellen zoals smartphones (onder meer iPhone, Android en BlackBerry) en tablets (iPad). Volgens 'Big Blue' is de ondersteuning van dergelijke toestellen noodzakelijk, want de markt voor mobiele applicaties is tegen 2015 goed voor een omzet van 25 miljard dollar.

Middleware

IBM viert in 2011 zijn honderdste verjaardag en doet er alles aan om WebSphere te positioneren als één van de belangrijkste innovaties in de geschiedenis van het bedrijf. WebSphere vormt de basis voor alle middleware van de ict-gigant, de software die besturingssystemen en web apps in staat stelt met elkaar te ‘praten'.

De eerste funderingen voor het WenSphere platform werden al in 1997 gelegd en zorgden er mede voor dat IBM evolueerde van een hardwareleverancier naar een bedrijf dat ook software en diensten aanbiedt. De afgelopen jaren is WebSphere uitgegroeid tot één van de belangrijkste platformen voor business computing op het web. Momenteel zijn er wereldwijd ongeveer honderdduizend klanten die gebruikmaken van het portfolio.

Application Accelarator

Tijdens Impact 2011 in Las Vegas, het jaarlijkse software-evenement van IBM, worden naast de Application Server 8 ook nog een andere reeks WebSphere-producten voorgesteld. Met de WebSpehere Application Accelarator bijvoorbeeld kunnen klanten kritische applicaties versneld wereldwijd uitrollen via het internet. Met de Workload Deployer moet diezelfde klanten in staat stellen om clouddiensten op maat uit te rollen, via templates gebaseerd op 'best practices' bij IBM.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-04-15T08:28:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.