IBM Impact 2011

IBM integreert BPM-aanbod

Dit artikel delen:

IBM integreert zijn Websphere Lombardi Edition en Websphere Process Server BPM-producten. Het nieuwe platform wordt gedoopt tot ‘Business Process Manager’. IBM komt met deze stappen tegemoet aan de kritiek dat het bpm-aanbod van 'Big Blue' te gefragmenteerd is. Dit maakte IBM bekend bekend op zijn softwareconferentie Impact 2011.

IBM heeft drie verschillende business process managementproducten in de aanbieding (Lombardi, FileNet en WebSphere Process Server) en dat zorgt voor issues rond interoperabiliteit en voor overlap. IBM is zich bewust van dit probleem en zet nu een eerste stap in de integratie van zijn aanbod.

Op Impact 2011, de jaarlijkse softwareconferentie van IBM in Las Vegas, werd de Business Process Manager voorgesteld als een oplossing voor klanten die kanttekeningen plaatsen bij het gefragmenteerde bpm-portfolio. Het nieuwe platform, dat Websphere Lombardi Edition en Websphere Process Server integreert, brengt alle bedrijfsprocessen samen onder één administratieve interface die dienst moet doen als front end voor het hele bpm-aanbod.

Workflows

Business Process Manager voegt business en ict samen tot een gemeenschappelijke omgeving waarin er samengewerkt kan worden rond bedrijfsprocessen. Bpm-systemen stellen managers in staat om de prestaties van hun bedrijf te verbeteren of om zich snel aan te passen aan veranderende marktomstandigheden, zonder dat daar intensief programmeerwerk voor nodig is, zoals bij de ontwikkeling van traditionele applicaties.

Bpm-leveranciers hebben zich in het verleden altijd gericht op verschillende typen bedrijfsprocessen. De ene focuste op workflow-technologie voor ‘menselijke' processen, zoals de goedkeuring van complexe leningen, anderen gingen meer voor de automatisering van processen in de back end, zoals banktransacties.

Intussen eisen klanten echter een mix van de verschillende mogelijkheden, waardoor er de voorbije jaren heel wat bpm-bedrijven werden overgenomen. Vandaar dat IBM in 2010 Lombardi overnam. Dat bedrijf heeft toepassingen die meer op workflows gericht zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-04-14T15:31:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.