Microsoft overtreft financiële verwachtingen

Microsoft heeft het afgelopen kwartaal financieel erg goed afgesloten. Het overtreft de verwachtingen van analisten met 2,9 miljard dollar winst op 9,19 miljard omzet.

 Dat was in hetzelfde kwartaal een jaar eerder nog respectievelijk 2,6 miljard en 8,22 miljard. In het kwartaal vóór het zojuist afgesloten periode boekte Microsoft 2,69 miljard winst en 9,29 miljard dollar omzet. Bij de bekendmaking van die resultaten, in juli, sprak Microsoft de verwachting uit in het volgende kwartaal een omzet te boeken van 8,9 miljard tot 9 miljard dollar.

Financieel directeur John Connors zegt de nu behaalde resultaten met name te danken aan toegenomen afzet van serversoftware en zakelijke desktops. Hij is positief gestemd over de toekomst: "We hebben een sterk begin meegemaakt van een, naar verwachting, sterk jaar met doorgaande groei in zowel onze zakelijke als onze consumentenactiviteiten." Microsoft heeft een fiscale jaartelling die kalenderjaren doorkruist.

De Windows-producent verwacht voor het nu lopende kwartaal een omzet tussen 10,3 miljard en 10,5 miljard dollar. Wall Street-analisten hadden echter een omzet van 10,7 miljard voorspeld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-10-22T12:01:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.