Apple Worldwide Developer Conference 2011

Apple introduceert iCloud, iOS 5 en Mac OS X

Dit artikel delen:

Algemeen directeur van ict-leverancier Apple, Steve Jobs, heeft tijdens de jaarlijkse Apple Worldwide Developer Conference in San Francisco een aantal nieuwe producten en diensten geïntroduceerd. Dat zijn onder andere de clouddienst iCloud en vernieuwde besturingssystemen Mac OS X en iOS 5 voor de iPhone en iPad. Apple iCloud en iOS 5 komen in de herfst van 2011 op de markt.

Apple iCloud is een gratis opslagdienst voor onder andere iTunes-gebruikers. Zij kunnen voortaan hun content van de iPhone, iPad en iPod touch in de cloud synchroniseren in plaats van op een pc. Het gaat hierbij onder andere om muziek, foto's, video's, e-mail, agenda en contactgegevens. De gebruiker met maximaal tien iOS-apparaten van deze dienst gebruik maken. Ook muziek dat niet afkomstig is van iTunes kan per jaar voor 25 dollar in Apple's iCloud worden opgenomen.

Apple Documents in the Cloud

Apple maakte verder bekend dat Mac OS X Lion, de achtste nieuwe versie van Apple's besturingssysteem in juli 2011voor 23,99 euro bij de Mac App Store kan worden gedownload. Lion bevat onder andere de volgende nieuwe functies: nieuwe ‘Multi-Touch'-bewegingen; algehele ondersteuning voor schermvullende programma's; ‘Mission Control', waarin alle geopende programma's en vensters op de Mac overzichtelijk worden weergegeven; de ‘Mac App Store', die is ingebouwd in het OS en een manier biedt om software te ontdekken; ‘Launchpad', een nieuwe basis voor alle programma's op de Mac, en een nieuwe versie van ‘Mail'.

Voor zakelijke gebruikers is er Apple Documents in the Cloud. Hierbij worden documenten en foto's virtueel opgeslagen, onder andere uit Apple Pages, Numbers en Keynote.

iOS 5

iOS5 heeft meer dan tweehonderd nieuwe toepassingen. Bijvoorbeerld PC Free dat ervoor zorgt dat een mobiel apparaat van Apple, zoals de iPhone, niet meer aan een notebook of pc moet worden gekoppeld, maar gelijk in verbinding staan met de cloud. Software updates worden automatisch bijgehouden via de cloud ofwel ‘over the air' (ota) zoals Apple het noemt. iOS 5 heeft verder de berichtendienst iMessage. Gebruikers van een iPad, iPhone en iPod touch kunnen hiermee onderling tekstberichten, foto's, video's en contactgegevens uitwisselen. Gebruikers kunnen via de Newsstand nieuwsabonnementen afsluiten. Met  iOS 5 kunnen iPhone-gebruikers doe foto's willen nemen voortaan volume+ knop gebruiken. Een camera icoon is te vinden naast de ontgrendel-knop.

Apple heeft wereldwijd inmiddels tweehonderdmiljoen apparaten verkocht die werken op iOS, aldus Steve Jobs.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-06-07T09:57:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.