IBM introduceert IT-oplossing voor steden

Dit artikel delen:

IBM heeft het IBM Intelligent Operations Center for Smarter Cities aangekondigd. Dit is een nieuwe technologische oplossing die steden van elke omvang moet gaan bijstaan bij het krijgen van een 'helikopterview' van informatie die verspreid is over departementen en agentschappen.

Door het verstrekken van digitale inlichtingen vanuit een centraal commandocentrum aan operationele diensten, zullen steden gemakkelijker problemen kunnen voorspellen, reageren op crisissituaties en middelen beter aansturen, zegt IBM. Het Intelligent Operations Center for Smarter Cities stelt steden in staat om informatie- en bedrijfsanalyse in te zetten om slimmer en sneller beslissingen te nemen.  Daardoor kunnen de plaatselijke leidinggevenden volgens IBM een groot aantal gebeurtenissen beter afhandelen, zowel gepland als ongepland, zoals de inzet van onderhoudspersoneel voor het repareren van pompen voordat ze breken, het attenderen van brandweerteams op gebroken brandkranen bij een incident of het voorspellen van verkeershinder en het voorbereiden van omleidingsscenarios.

Onderzoeksbureau IDC schrijft in het rapport Government Insights dat de markt voor Smarter Cities informatietechnologie dit jaar goed is voor 34 miljard dollar. Per jaar zal dit naar verwachting met 18 procent toenemen tot 57 miljard dollar in 2014., aldus IDC.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-06-10T12:36:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.