'Microsoft ontwikkelt eigen tablet'

Dit artikel delen:

Microsoft heeft plannen om onder eigen merknaam een op Windows-gebaseerde tablet-pc op de markt te brengen. Er wordt samengewerkt met hardwareleveranciers Texas Intruments en een aantal Taiwanese bedrijven. Samen ontwikkelen ze een tablet-pc die werkt op Windows 8.

Technologiewebsite DigiTimes meldt op basis van bronnen rond de hardwarepartners van Microsoft dat de softwarereus met Texas Instruments, Nvidia en Qualcomm samenwerkt om processors te ontwikkelen die gebaseerd zijn op de architectuur van de britse chipfabrikant ARM en werken op Windows 8. 

Ergens in 2012 moeten de eerste Microsoft-tablets op de markt komen. Microsoft hoopt met zijn tablets beter te kunnen concurreren tegen Apple's iPad en tablets die werken op Google's Android  besturingssysteem.

Microsoft geeft geen commentaar . Het bedrijf heeft wisselend succes in het leveren van hardware. Zo is de Xbox 360 een wereldwijd een grote hit. Microsoft's Zune media player verkoopt echter mondjesmaat en de Kin smartphone werd een flop.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Stiekum hoop ik dat dit project faalt. Want Microsoft heeft m.i. NU al véél teveel macht. Macht (en geld) dat naar een behoorlijk rechts land gaat: de USA. Een land waar je bovengemiddeld vaak vies wordt aangekeken als 't over 't milieu hebt i.p.v. over geld verdienen. Elke cent die naar Microsoft gaat, vind ik teveel.
Verder heb ik een hekel aan Closed Source besturingssystemen. Je kan niet zelf in de code kijken, en dus geen achterdeurtjes, spionage-elementen en (andere) grote veiligheidsbugs zoeken. En verder heb ik in de jaren zoveel onzalige verhalen over praktijken van Microsoft gelezen... Jakkie. Nee, dat bedrijf gun ik niet nog meer macht. Goed prduct of niet.

Het verbaasd mij dat Microsoft met eigen hardware gaat komen. Ik denk dat andere hardware leveranciers dit niet prettig vinden en dat Microsoft een isolement riskeert. De vergelijking met de XBox vind ik niet opgaan. Spelcomputers kunnen en worden vaak onder de kostprijs verkocht omdat er goed verdient kan worden aan de games. Met een tablet pc is het maar de vraag of er veel verdient kan worden met apps en content.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-06-09T10:53:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.