Novell verliest veteraan Chris Stone

Novell ziet topman en veteraan Chris Stone onverwacht opstappen. Het bedrijf laat vandaag weten dat Stone vertrekt om andere kansen na te jagen. Er is nog geen opvolger aangewezen.

Voorlopig zal Novell-ceo en voorzitter van de directieraad Jack Messman de taken van Stone waarnemen. Die vertrekkende topman, vice-voorzitter van het 'Office of the ceo', is verantwoordelijk voor ontwikkeling (engineering), productmanagement en allianties.
 
Stone heeft een grote rol gespeeld in het opzetten van Novells strategieën voor open source en identiteitsbeheer. "Wij bedanken Chris voor zijn diensten aan Novell in de afgelopen tweeënhalf jaar. Hij heeft belangrijke bijdrages geleverd aan veranderingen in onze strategische richting", zegt Messman. "Zijn visie en energie zal node gemist worden."
 
Stone keerde in maart 2002 terug naar Novell, nadat hij eind 1999 was opgestapt om webdienstenbedrijf Tilion op te zetten. Hij kwam oorspronkelijk in 1997 aan boord. Daarvóór had hij de Object Management Group (OMG) opgezet en de object-georiëenteerde architectuur Corba ontwikkeld. De exacte reden voor zijn huidige vertrek bij Novell is onbekend. De topman verklaart zelf dat hij nu de tijd rijp acht om iets anders te gaan doen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-11-05T14:16:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.