Vraag naar beheersoftware groeit met 8 procent

De wereldwijde markt voor beheersoftware voor grote ict-omgevingen groeide in de tweede helft van 2010 met 8,2 procent. Dat is goed voor een omzet van 7,3 miljard dollar. Voor het hele jaar 2010 nam de omzet toe met 7,9 procent. Dit meldt IDC in zijn System Management Software Tracker rapport.

De vraag naar beheersoftware neemt toe doordat steeds meer landen in de wereld langzaamaan herstellen van de economische crisis, zoals Frankrijk, Japan, Australië en Canada. Ook organisaties uit opkomende economieën zoals Brazilië, Rusland, China en India schaffen vaker nieuwe beheersoftware voor hun ict-omgevingen aan. Volgens IDC groeit de markt voor beheersoftware dit jaar met 8,7 procent.

Nieuwe investeringen

Vooral door nieuwe investeringen in virtualisatiesoftware en cloudomgevingen neemt de vraag naar beheersoftware toe. Met name 'change & configuration management'-, 'performance management'- en ‘workload scheduling & automation'-software zijn in trek.

In 2010 waren Microsoft, Hitachi, NEC, VMware en Symantec uitblinkers, allemaal haalden ze dubbele groeicijfers. De grootste it-beheerleveranciers zijn IBM en BMC, ze hebben wereldwijd elk zo'n 10 procent marktaandeel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-06-21T11:17:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.