Dell gaat MKB meer ICT-diensten bieden

Dell legt de komende jaren extra focus op het mkb en de middenmarkt met oplossingen voor databeheer, ict-diensten en cloud computing. Daarvoor wordt 1 miljard dollar vrijgemaakt voor het overnemen van ict-bedrijven, aldus ceo Michael Dell tijdens een gesprek met analisten.

Dell wil door de overnames een sterke rol gaan spelen op het gebied van ict-dienstverlening. Hierdoor wil Dell meer software en diensten aan klanten verkopen. Zo wil Dell in het rijtje komen van HP, IBM en Oracle, die naast producten ook diensten leveren.

Het bedrijf van Michael Dell heeft de laatste twee jaar elf grote ict-bedrijven overgenomen om zich sterker te positioneren tegenover de concurrentie. Zo werden onder andere EqualLogic, Compellent, Boomi, SecureWorks, Kace en Perot Systems gekocht. Dell is daardoor onder andere een grotere dataopslagleverancier geworden.

Omzet en winst eerste kwartaal boekjaar 2012

Dell verwacht in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar 2012 een omzet van 15 miljard dollar en een winst van 945 miljoen dollar te boeken. Dat is een omzetstijging van 1 procent en een winststijging van 177 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-07-07T16:55:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.