Ciber en Mendix sluiten partnerovereenkomst

Mendix, Nederlandse bouwer van Agile bedrijfsapplicaties heeft een partnerovereenkomst gesloten met Ciber, ict-dienstverlener in het bouwen en beheren van bedrijfsoplossingen. Het Mendix Agile businessplatform wordt een aanvulling voor de gemeenschap van SAP-gebruikers.

Het Agile-platform zorgt ervoor dat er snel software ontwikkeld kan worden op zowel SAP als niet-SAP-omgevingen door middel van application lifecycle management (alm). Alm is een manier om continu een applicatie te beheren door governence, ontwikkeling en onderhoud. Ontwikkelteams kunnen door deze methode beter en sneller vernieuwingen toepassen.

Mendix maakt het voor Ciber mogelijk zich meer te focussen op human resources (HR). Op humanresourcesafdelingen wordt van ict-toepassingen vooral gebruiksvriendelijk, flexibiliteit en snelheid gevraagd, die Ciber denkt te kunnen gaan leveren met behulp van Agile. Voor Mendix is de samenwerking belangrijk omdat Ciber domeinexpertise biedt. Bovendien kan Agile nu geïntroduceerd worden onder SAP-gebruikers.

Legacy

Eerder sloot Mendix een samenwerkingsovereenkomst af met ict- en management consultancybedrijf Cape Groep, waarbij de bedrijven zich vooral op de sectoren logistiek, transport, bouw en scheepsbouw richtten. De software-ontwikkelaar maakte Mendix Agile om op een snelle manier zakelijke applicaties te ontwikkelen, maar ook te kunnen integreren met bestaande legacy. Het hoofdkantoor van Mendix staat in Rotterdam, maar inmiddels telt hun software wereldwijd 20.000 gebruikers.

Ciber is een ict-dienstverlener die sinds vijfendertig jaar voor alle technologische platforms, besturingssystemen en ook bestaande infrastructuren oplossingen biedt. Wereldwijd heeft Ciber zo'n 9000 medewerkers en een omzet van ongeveer 1 miljard dollar. De Nederlandse tak van het bedrijf is sinds vijftien jaar actief met inmiddels 550 medewerkers. Ze richten zich vooral op de industrie, overheid, telecom en zakelijke dienstverlening.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-07-08T14:49:00.000Z Laura Kempenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.