BPM-gebruikersgroep Aris heeft 100.000 leden

Dit artikel delen:
Handen

De Aris Community, een vereniging van gebruikers van software voor business process management (bpm) van leverancier Software AG, heeft honderdduizend leden. Daarmee claimt de gebruikersvereniging 's werelds grootste bpm-gebruikersvereniging te zijn. Nederlandse gebruikers van het bpm-softwarepakket hebben zich verenigd in Stichting Aris Gebruikers Nederland (AGNL). Die tak telt ongeveer 2000 leden.

De gebruikersgroep is opgericht in 2009. De Nederlandse tak bestaat onder andere uit de groepen Aris Process Day, dat zich bezig houdt met het gelijknamige jaarlijkse gebruikersevenement. Daarnaast is er de groep Overheid. Dat is een verzameling van gebruikers van de bpm-software in de publieke sector. Voorzitter van de Nederlandse tak is Marcel van Hees. Hij werkt voor Ivent, de ict-afdeling van het ministerie van Defensie.

De gebruikersvereniging beschikt over verschillende sectorspecifieke groepen zoals de overheid en de metaalsector. Beginners en experts op het gebied van bpm kunnen via de vereniging procesmodellen uitwisselen en vervolgens gebruiken in de webMethods BPM-suite van Software AG voor implementatie. 'Hierdoor dekt het platform de keten van model tot en met uitvoering. Door deze samenwerking profiteren organisaties in korte tijd van de mogelijkheden van business process-technologie'stelt de vereniging in een bericht over het honderdduizendste lid.

BPM

Aris is bpm-software die oorspronkelijk is ontwikkeld door de Duitse leverancier IDS Scheer. Dat bedrijf is in 2009 voor bijna 500 miljoen euro overgenomen door het Duitse Software AG.

De leverancier maakt software om de bedrijfsresultaten op basis van processen (en niet op basis van personeelsfuncties) te analyseren. Door het daadwerkelijke procesverloop te meten, moeten bedrijven resultaten kunnen beïnvloeden en verbeteren en bedrijfsrisico's beheersen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-07-08T15:16:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.