Bedrijven willen gunning aan Fujitsu ongedaan maken

Dell en Scholten Awater dagen Easi2010

Dit artikel delen:

Scholten Awater (SA) en Dell hebben beide een kort geding aangespannen tegen de voorgenomen gunning van de overheidsaanbesteding Easi2010 cluster Werkplekken aan Fujitsu. De twee zaken dienen op 31 augustus aanstaande bij de rechtbank in Den Haag. Scholten Awater, Dell en SCC verloren de gunningsstrijd tegen Fujitsu. De order is goed voor 25 miljoen euro.

Het voornemen om het cluster Werkplekken te gunnen aan Fujitsu werd eerder exclusief door Computable bekend gemaakt. De inschrijvers hadden tot 21 juli de tijd om tegen dat voorgenomen gunningsbesluit in bezwaar te gaan. De kort gedingprocedures van Scholten Awater en Dell maken dat het voorgenomen gunningbesluit wordt opgeschort, aldus Easi2010.

Easi2010 is een programma van de rijksoverheid dat ict-apparatuur en managed services inkoopt voor ministeries en andere overheidsorganisaties. Fujitsu mag hierdoor nieuwe desktops, laptops, thin clients, zero clients en monitoren leveren aan diverse ministeries en overheidinstanties.

Zeven clusters Easi2010

Fujitsu heeft door de gunning van Easi2010 Werkplekken het behoud van een aantal grote overheidsklanten in Nederland veilig gesteld. Fujitsu mocht in het verleden hardware en diensten voor werkplekken aan overheden leveren. Zonder deze Easi2010-gunning zou Fujitsu zwaar getroffen worden in zijn omzet, dat in Nederland rond de 140 miljoen euro ligt.

Het Easi2010-programmateam gaat in totaal zeven clusters van diensten aan te besteden. Andere clusters die in de markt worden gezet zijn onder andere Accessoires, Afdrukdiensten, Webhosting en Managed Services. Vier aanbestedingen lopen inmiddels, het cluster Werkplekken is als eerste gegund.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Maar waarom worden er dan twee rechtzaken aangespannen? Wat is er mis gegaan ?

Het bevreemd me niks dat er partijen bezwaar maken. De aanbestedingsstukken zijn vaag, veel open eindjes en antwoorden op vragen zijn onduidelijk of afwijzend zonder goede onderbouwing. Zal wel weer een extern bureau op zitten die hier goed geld aan verdient, prima, maar dan wel goed je werk doen.

Wat is de reden voor het kort geding?

Reden van het kort geding, laat me raden

1) Scholten Awater is teleurgesteld dat ze er op basis van dat zij altijd de laagste prijs bieden en daarvoor altijd DE partij worden, deze keer niet uitgekozen zijn of Fujitsu een lagere prijs geboden heeft dan hun

2) Of SA had al een raamcontract voor levering hardware en dat contract wordt nu geschonden door dit programma

Jij mag nooit meer raden. 1) is suggestief; 2) is gebrek in inzicht. Wat denk je van het volgende? 1) SA heeft mogelijk ontdekt waarom Fujitsu niet conform is. 2. Dell ziet hetzelfde, óf denkt vormfouten te zien.

Best jammer dit eigenlijk. De rechter zou zomaar kunnen uitspreken dat de aanbesteding moet worden over gedaan. Kost de overheid dan nl. heel veel tijd en geld. Dit gaat over ons aller geld. Het moet beter, sneller en voor minder. Wie het daar niet mee eens is, spoort niet. Best zonde. Easi lijkt me namelijk een best aardig voorbereid en marktgericht project met goede uitgangspunten en bedoelingen. Die bedoelingen precies beschrijven blijft moeilijk, zo niet onmogelijk. Daar op de letter op kort-gedingen is eigenlijk zielig. Kijken naar de Easi bedoelingen. Die kloppen best aardig.
Maar goed, het blijft gunnen. De wil is er, de weg ligt vooruit, maar er liggen nu opeens twee bomen op de weg. Ik wens het Easi-team heel veel moed en sterkte.

Ik begrijp niet waarom je het voor SA opneemt.
Volgens mij ben je namelijk een medewerker van SA, Sa kan het gewoon niet hebben dat Easi2010 voor Fujitsu heeft gekozen.

SA en Dell zijn partners dus dit doen ze in samenwerking.
Dell levert de hardware en SA doet de diensten 1+1.
SA hoeft niet perse te winnen als Dell wint hebben zij ook gewonnen met de services(slim)


Dit is gewoon weer een actie na een verlies, moesten jullie jullie prijzen maar gelijk goed aanbieden en niet piepen als je verloren hebt.

Ik hoop dat de rechter inziet dat deze partners samen werken en samen willen winnen KANSLOOS.

SA jullie vallen door de mand wees zakelijk, ben je gevallen accepteer dat en ga verder doe niet zo kinderachtig.

Dell wees ook een keer zakelijk en om de juiste pad te bewandelen moeten jullie zakelijk worden en je partner uitleggen verloren = verloren maar nee jullie gaan erin mee, of jullie zijn natuurlijk begonnen en nemen SA erin mee. KANSLOOS


Alle klanten van SA; let op de kleine letters als je contracten tekent want voor dat je het weet sta je voor de rechter.

Nog 1 punt voor SA: Als je een grote partij wilt zijn hoef je niet per se de goedkoopste te zijn maar wees eerlijk dan bouw je vertrouwen

@ICT: Kennelijk spreekt hier een geëmotioneerde mededinger, of misschien een directe of indirecte belanghebbende. In een aanbesteding heb je pas recht van spreken als je deze wint. Of dat nu Fujitsu, Scholten Awater, SCC, Dell, of wie dan ook wordt. EASI kan er niet anders dan er rechtlijnig na kijken, volgens bestek. Daarvoor zijn de belangen intern en extern te groot. Veel meer is er niet. Al het andere is voor gevoelige zielen. Op zich is EASI2010 een prima serie aanbestedingen. Behoorlijk grondig voorbereid en opgesteld. Misschien niet gebaseerd op de som der delen, misschien niet met echte marktkennis, maar tenminste op de gemene deler van de achterban (prijs, met een zekere, gegarandeerde basiskwaliteit), het hoogst haalbare binnen de veelzijdigheid van 'de Staat' op dit moment misschien. Maar wel lekker duidelijk. Die partijen die op basis van die criteria niet kunnen winnen, liggen eruit. Veel simpeler kan het niet. Maar winnen doe je pas als EASI objectief kan stellen en bevestigen dat je definitief wint. Desnoods bijgestaan door advocaten. Zeuren helpt daarna niet meer. Zoek het hierna bij jezelf en geef niet de rest van de wereld de schuld van je eigen falen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-07-21T16:51:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.