Gates vertrouwt op 'magie van software'

Chief software architect Bill Gates van Microsoft houdt goede moed dat "de magie van software" een eind kan maken aan het complexe beheer van gedistribueerde systemen.

Op het IT Forum in Kopenhagen maakte hij een aantal thans al te gebruiken componenten bekend van het Dynamic Systems Initiative, bedoeld als lange termijn visie op beheer en beveiliging van bedrijfssystemen. Gates lanceerde op het Forum de eerste openbare bèta-versie van Windows Update Services, gereedschap dat systeembeheerders in staat stelt Windows software updates te beheersen en te automatiseren.

Microsoft Operations Manager 2005, ook onderdeel van DSI, zorgt voor beheergereedschap voor events en prestaties van Windows Server systemen. Door een samenwerking met platformintegrator en softwareleverancier Vintela hoopt Microsoft MOM 2005 ook geschikt te maken voor een Unix of Linux omgeving. Virtual Server 2005 tenslotte levert gereedschap voor het testen van software, ontwikkeling en migratie.

Voor het succes van DSI is bedrijfstakbrede samenwerking een absoluute noodzaak, aldus Gates. "Hardware houdt ons niet tegen. Het probleem zit hem in software". Microsoft test intern al een 64-bit versie van Windows. De internet zoeksoftware van Microsoft draait al op 64-bit Windows, zo meldde Gates in Kopenhagen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-11-18T13:04:00.000Z René Rippen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.