Managed hosting door True

Windows 8 krijgt online app store

 

Het nieuwe pc-besturingssysteem Windows 8 van Microsoft krijgt een online app store. In de online winkel kunnen gebruikers van Windows 8 applicaties downloaden van andere softwareleveranciers (isv’s) die werken op het nieuwe besturingssysteem van Microsoft.

Dit schrijft Steven Sinofsky, baas van Microsoft's Windows and Windows Live-divisie op zijn blog 'Building Windows 8' ofwel ‘B8'. Op deze blog staat al het recente nieuws over Windows 8. De online app store van Windows 8 is niet de eerste online winkel waar applicaties staan die geschikt zijn voor een besturingssysteem. In januari van 2011 introduceerde Apple zijn Mac App Store. Daar kunnen gebruikers applicaties kopen en downloaden die geschikt  zijn voor het besturingssysteem Mac OS X. Deze online winkel is gebouwd op de succesformule van de App Store voor Apple's iPhone- en iPad-apparatuur.

Microsoft heeft al een online app store, maar daar kunnen alleen Office- en andere producten van Microsoft worden gekocht. De nieuwe online Windows 8-winkel biedt ook andere merken software. Isv's kunnen hierdoor meer applicaties verkopen aan de naar verwachting miljoenen mensen die Windows 8 gaan gebruiken.

Lessen uit het verleden

Sinofsky zegt verder dat Windows 8 voor Microsoft het grootste vernieuwingsproject is sinds de introductie van Windows 95. Sinofsky zegt bij de ontwikkeling van Windows8 rekening te houden ‘met lessen uit het verleden'. Hij hoopt dat Windows 8 niet alleen op dekstops, notebooks en netboos wordt verkocht, maar ook op tablets. Daarbij onderteunt Windows 8 ARM-processoren die in tablets wordt gebruikt, aldus Sinofsky.

Microsoft Build in Anaheim

Met de blog van Sinofsky hoopt Microsoft dat er meer aandacht komt voor Windows 8. Ook twittert Microsoft over Windows 8 en er is een speciale win8.ms-site. Tot nu schrijven media meer over Apple's iOS en Google's Android. Microsoft lichtte in juni van dit jaar een tipje van de sluier op van Windows 8.

Meer nieuws over Windows 8 wordt bekend gemaakt tijdens de Microsoft Build-conferentie in het Californische Anaheim, ten zuiden van Los Angeles. Deze bijeenkomst wordt tussen 12 en 16 september 2011 gehouden. De redactie van Computable is hierbij aanwezig en doet verslag.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4102697). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

Vernieuwing? Afgekeken van Apple, zullen jullie bedoelen. Of van Ubuntu? Maar nu heeft Microsoft het ineens uitgevonden! Laat me niet lachen! En mocht iemand reageren met: altijd dat gekanker op Microsoft, wel, dat klopt, maar dat ligt aan Microsoft!

Inderdaad, dit bestaat bij anderen al een paar jaar.
In Ubuntu Software Centrum kun je zowel Free Open Source- alsook betaalde applicaties downloaden en installeren.
Werkt prima, heb je dus geen Windows8 voor nodig ;-)

@Ton: Precies.. "beter goed gejat dan slecht bedacht" lijkt het nieuew Corporate Strategy van Microsoft te zijn dezer dagen.

Het is dat deze firma nog een grote "installed base" over de gehele wererld heeft, waar ze mensen mee afhankelijk kunnen maken, en inkomsten mee kunnen verdienen, maar echt innoveren doen ze al lang niet meer.

Vacatures bij Microsoft
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×