Getronics stelt tijdelijke directeur voor vast aan

Dit artikel delen:

Steven van Schilfgaarde is de nieuwe ceo van Getronics binnen KPN. Hij was al enige tijd als ad interim actief omdat Erik van der Meijden op 1 mei 2011 opstapte als directeur van Getronics. Per 1 september wordt hij officieel benoemd tot directeur van alle Getronics-onderdelen binnen KPN. Dit zijn KPN Corporate Market, KPN Consulting en KPN Opleidingen, de nieuwe namen waaronder Getronics in Nederland doorgaat, en de buitenlandse vestigingen, die Getronics blijven heten.

Van Schilfgaarde was de cfo van Getronics, maar nam de taak van Van der Meijden over toen die uit zichzelf opstapte bij de ict-dienstverlener. Het vertrek van Van der Meijden had volgens KPN niets te maken met de recente benoeming van Eelco Blok tot directeur van KPN. 'Blok en Van der Meijden werkten al jaren samen', meldde een woordvoerder van KPN. Blok was voor zijn benoeming tot algemeen directeur coo bij KPN en lid van de raad van commissarissen van Getronics.

Met het omzetten van zijn tijdelijke functie in een vaste aanstelling, weet Van Schilfgaarde nu wat zijn toekomst is bij Getronics. Dit is voor veel andere medewerkers van het bedrijf nog niet het geval. In september wordt duidelijk wat er met het personeel gebeurt als de aangekondigde 2500 banen verdwijnen bij Getronics. Deze reorganisatie is nodig na slechte cijfers van het moederconcern.

Zwabberbeleid

Harry van Herpen van De Unie vindt het een slechte zaak dat Getronics slachtoffer wordt van tegenvallende resultaten van KPN. 'Eerst halen ze Getronics binnen als versterking en nu gaan ze het uitkleden. Ik vind dat zwabberbeleid', aldus Van Herpen. Wat Van Schilfgaarde z'n plannen zijn bij Getronics, is nog onbekend.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-08-23T12:27:00.000Z Laura Kempenaar


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.