HP combineert aangekochte beheerhulpmiddelen

Dit artikel delen:

HP heeft gisteren het nieuwe Openview Automation Manager gelanceerd. Die beheersoftware bevat de hulpmiddelen van de overgenomen leveranciers Consera Software en Novadigm.

HP kocht die bedrijven in februari dit jaar om zijn strategie voor ict als nutsmiddel (utility computing) te schragen. De software van Novadigm dient onder meer om opwaarderingen van software te automatiseren. Consera’s product biedt de mogelijkheid een it-omgeving te standaardiseren Die omgeving zou zich dan flexibel, of flexibeler, kunnen aanpassen aan veranderingen in de bedrijfsprocessen.
Openview Automation Manager dat deze hulpmiddelen omvat, komt in het eerste kwartaal van komend jaar op de markt.
De nieuwe software past ook in HP’s aangepaste strategie voor ict als nutsmiddel. Aanvankelijk streefde het ict-bedrijf naar een alomvattend geheel, onder de naam Utility Data Center. In september dit jaar kwam het daarop terug. UDC bleek namelijk te groot en te duur voor veel klanten, die dan ook weinig interesse hadden. HP wil ict nu tot nutsmiddel verheffen via een fragmentarische route waarbij het verschillende software-oplossingen met verschillende mate van automatisering en zelfconfiguratie biedt.


 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-11-30T12:44:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.