HP haalt Veritas aan voor clustering

Dit artikel delen:

HP brengt de uitgestippelde clusteringfunctionaliteit voor zijn Unix-variant HP-UX 11i eerder uit dan eerst gepland en wel via Veritas. De computerleverancier neemt diens software nu op in zijn productportfolio.

De twee it-bedrijven hebben al een relatie en breiden die nu flink uit. De Storage foundation-software van Veritas is voortaan de voorkeursoplossing voor bestandssystemen en het beheer van volumes op servers met HP-UX. Daarbij sluit de Veritas-programmatuur aan op HP’s eigen Serviceguard en de reeds ingebouwde functionaliteit van HP-UX.
De serverproducent werkte zelf al aan het overzetten van Compaqs Trucluster-software en Advanced File System, maar schrapt dat werk nu ten gunste van Veritas-producten. Woordvoerder Jos Baltes van HP benadrukt dat HP de geavanceerde clustering hiermee eerder uitbrengt. Hij spreekt tegen dat HP het zelf niet afkan en daarom Veritas in de arm neemt. "Hun clustering van bestandsdiensten is nu veel beter dan wat ze eerst hadden."
De twee partners werken ook samen om basistechnologie te integreren. Dit omvat het koppelen van Veritas’ clusterbestandssysteem en diens Storage Foundation voor de RAC-uitvoering van Oracles databank aan HP’s Serviceguard. Die software houdt applicaties en systemen in de gaten om ze voor fouten en problemen te behoeden. De koppeling met Veritas moet automatische balancering van systeembelasting mogelijk maken, alsook verspreiding en delen van bestanden over meerdere servers.
HP vat de geïntegreerde software, die in het derde kwartaal komend jaar uitkomt, onder zijn Virtual Server Environment (VSE) voor versie 2 van HP-UX 11i. De virtualisatie-omgeving biedt automatische capaciteitsuitbreiding bij toenemende systeembelasting en vormt dus een stap op weg naar ict als nutsmiddel (utility computing).

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-12-02T14:03:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.