Managed hosting door True

Microsoft richt Windows 8 op zakelijk gebruiker

Microsoft Build

 

Het nieuwe besturingssysteem Windows 8 is geschikt voor zakelijk gebruik, aldus Microsoft. Het bedrijf heeft een aantal vernieuwingen doorgevoerd, onder andere op het gebied van beheer, beveiliging en gebruiksgemak. Microsoft maakte dit bekend tijdens de Build-conferentie, die tussen 11 en 17 september 2011 wordt gehouden in het Californische Anaheim.

It-afdelingen kunnen aan hun werknemers een usb-stick geven waarop Windows 8 staat met applicaties, data en andere toepassingen. Na gebruik kunnen ze de pc afsluiten. De pc blijft leeg, alle informatie staat op de usb-stick, aldus Microsoft.

Verder is DirectAccess vernieuwd. Volgens Microsoft wordt het uitrollen van Windows 8 en het beheer daarvan vereenvoudigd. Zo ondersteunt DirectAccess in Windows 8 onder andere non-IPv6 serverbronnen en kunnen kleine bedrijven die geen public key infrastructure (pki) hebben, sneller aan de slag met het besturingssysteem. Verder is het beheer en de beveiliging van opgeslagen data vereenvoudigd.

Active Directory

Op het gebied van beveiliging heeft Windows 8 een aantal nieuwe functies. Zo is er ingebouwde anti-malware software van Windows Defender. Met Applocker kunnen it-afdelingen beslissen wat voor ‘Metro style-applicaties' de gebruiker mag benutten. Met de functie Bitlocker kunnen it-beheerders toegang tot belangrijke data beveiligen. De functie Measured boot zorgt ervoor dat malware en rootkits buiten Windows 8 wordt gehouden.

Verder is Active Directory van Windows 8-computers verbeterd. It-beheerders kunnen bijvoorbeeld met de Volume Activation-toepassing van Windows Server zowel Windows 7- als Windows 8-pc's activeren en beheren. Voor het uitrollen van een Windows 8 virtuele pc biedt Microsoft de functie Client Hyper-V.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4170360). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

Windows 8 beloofd veel.

Wat ik echt van belang vind, is of het allemaal goed werkt zoals beloofd, er geen bugs meer in zitten en of de soms oude bugs van meerdere versies terug er nu eindelijk ook uit zijn.

Weinig functionaliteit die goed werkt is voor mij meer waard, dan veel Bla Bla die barst van de bugs.

Heer C.J.Ribbens: Why don't find it out yourself:
http://msdn.microsoft.com/en-us/windows/apps/br229516

Download en installeer, je zal verrast zijn.
1 tip: na installatie kan je inloggen en aan het werk, ik adviseer je toch direct maar eerst 1x te rebooten, dan werkt de Preview vrij goed. (anders krijg je een hoop fout meldingen van Windows Explorer)

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×