VMworld 2011

VMware wil platform zijn voor mobiel gebruik

VMware, leverancier van virtualisatiesoftware, zegt met zijn productportfolio in te spelen op het toenemend gebruik van clouddiensten en verschillende mobiele apparaten en besturingssystemen. Volgens Stephen Herrod, cto van VMware, kunnen hierdoor mobiele gebruikers altijd toegang krijgen tot hun applicaties.

Herrod zei tijdens de gebruikersconferentie VMworld 2011 in Kopenhagen dat zijn bedrijf inspeelt op de trend dat werknemers niet meer alleen Windows-pc's gebruiken, maar tegenwoordig ook werken op smartphones en tablets met andere besturingssystemen, zoals Android en iOS. Hierbij is een rol weggelegd voor clouddiensten die onder andere moeten zorgen voor beschikbaarheid van applicaties.

Herrod zegt diverse technologieën en projecten in huis te hebben om mobiele gebruikers te ondersteunen, zoals Vware Horizon en VMware View 5 voor voor het beheer van virtuele desktops. Nieuwe projecten zoals AppBlast, Octopus en ThinApp Factory moeten it-afdelingen helpen met het beheer van mobiele apparatuur en cloudomgevingen.

VMware Horizon en View

De nieuwe updates voor VMware Horizon breiden volgens VMware de voordelen uit van de identiteits-, policy- en rechten-engine voor traditionele Windows-applicaties en mobiele werkplekken. Het omvat een open platform met focus op gebruikers voor de levering van verschillende soorten applicaties.

VMware View 5 vereenvoudigt volgens VMware het beheer van en de controle op it, terwijl het een virtuele desktopervaring biedt. Het bevat verbeteringen voor ondersteuning van 3D-graphics, unified communications, integratie van spraak- en videodiensten van leveranciers zoals Cisco, Avaya en Mitel, gepersonaliseerde virtuele desktops en protocolverbeteringen die zorgen voor een verbetering van het bandbreedtegebruik over het local area network (lan) of wide are network (wan).

Projecten AppBlast, Octopus en ThinApp Factory

Project AppBlast zorgt volgens Herrod voor universele levering van elke applicatie, inclusief Windows-gebaseerde applicaties, via elke HTML5-browser. Hiermee krijgt men direct toegang op afstand tot traditionele Windows-applicaties, zoals Excel, zonder gebruik te maken van het onderliggende besturingssysteem. Zo kan een iPad-gebruiker gelijk aan de slag met Excel.

Project Octopus maakt gebruik van datasynchronisatietechnologie van VMware Zimbra en Mozy voor samenwerking en informatie-uitwisseling. ThinApp Factory virtualiseert applicaties automatisch via VMware's ThinApp-software. Gebruikers krijgen toegang tot hun applicaties via hun browser of hun gevirtualiseerde desktop, aldus Herrod.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik volg met belangstelling de ontwikkelingen rondom het project AppBlast, Octopus en ThinApp Factory. VMWare belooft iets moois met deze diensten maar de vraag is wanneer deze producten 100% klaar zijn!

Een product dat wellicht hetzelfde doet als VMWare Horizon en AppBlast is InstallFree HTML Gateway. Dit kan een mooie oplossing zijn maar hij is ook nog niet klaar!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-10-20T08:19:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.