Managed hosting door True

IBM koopt Platform Computing

 

IBM

IBM neemt voor een onbekend bedrag Platform Computing over. Het Canadese Platform Computing is een specialist op het gebied van beheer van clusters, dataopslagen high-performance computing (hpc)-omgevingen. De overname wordt in het vierde kwartaal van 2011 afgerond. IBM kocht kortgeleden ook al de beveiligingspecialisten i2, Algorithmics en Q1 Labs.

Met de software van Platform Computing is het onder andere mogelijk simulaties en analyses van grote hoeveelheden data in high-performance computing (hpc)-omgevingen uit te voeren. Platform Computing heeft tweeduizend klanten, waaronder veel multinationals.

Het Canadese Platform Computing wordt een onderdeel van IBM's Systems en Technology Group. De beheersoftware van Platform Computing is een aanvulling op IBM's productportfolio zoals System x, BladeCenter, Power Systems en Power System Storage,Tivoli-beheersoftware en WebSphere-middleware.

IBM krijgt ook door de aankoop van Platform Computing toegang tot een netwerk van isv's, oem's en ict-dienstverleners.

i2, Algorithmics, Q1 Labs

IBM heeft de laatste maanden een aantal grote overnames gedaan. In augustus kocht het voor een onbekend bedrag webbeveiligingspecialist i2 en Algorithmics voor 387 miljoen dollar. Begin oktober kocht IBM beveiligingsspecialist Q1 Labs.

IBM draait goed derde kwartaal

IBM heeft in het derde kwartaal van zijn boekjaar 2011 een omzet geboekt van 26,2 miljard dollar. Dat is 8 procent meer dan in hetzelfde kwartaal van 2010. De winst bedroeg 3,8 miljard dollar. Dat is 7 procent meer dan in het zelfde kwartaal van 2010. Er was volgens IBM meer vraag naar software (Websphere, Tivoli, Rational) en hardware, zoals de Power Systems. Daarnaast profiteert IBM volgens eigen zeggen van de ruzie tussen Oracle en HP, waarbij Oracle geen steun meer geeft aan HP's Itanium Unix-Platform.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4238250). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×