Oracle introduceert Solaris 11

Oracle

Met Solaris 11 zijn organisaties volgens Oracle in staat hun applicaties in private, hybride of publieke clouds te draaien.

Oracle introduceert een nieuwe versie van het besturingssysteem Solaris dat draait op Sparc en x86 servers. Oracle Solaris 11 biedt ingebouwde virtualisatiemogelijkheden voor het besturingssysteem, netwerk- en storage-bronnen. Verder is het besturingssysteem geschikt voor cloudomgevingen, aldus Oracle.

Solaris 11 is een Unix-besturingssysteem en geschikt  voor Oracle VM servervirtualisatie voor zowel op x86- en Sparc-gebaseerde systemen. Hierdoor hoopt Oracle dat klanten meer van zijn Zones virtualisatiesoftware gaat gebruiken in plaats van VMware, dat tot nu door de meeste klanten wordt gebruikt.

Solaris 11 biedt verder beheer over de gehele infrastructuur - van het besturingssysteem, fysieke hardware, netwerken, opslag tot de virtualisatielaag. Oracle Enterprise Manager Ops Center biedt geconvergeerd systeembeheer, waardoor hardware, het besturingssysteem en virtualisatiemiddelen centraal en bedrijfsbreed kunnen worden gecontroleerd, aldus Oracle. Solaris ZFS vormt de basis voor data- en storage-beheer voor Oracle Solaris 11. ZFS levert volgens de ontwikkelaar data-integriteit, flash-enabled tiered storage pools, line speed encryption en de schaalbaarheid om ongelimiteerde hoeveelheden data op te slaan en te beheren. De ingebouwde encryptieversnelling in Solaris 11 neemt het op tegen het concurrende besturingsplatform van IBM AIX die encryptiemogelijkheden biedt, aldus Oracle.

Sparc SuperCluster

Solaris-ontwikkelaars hebben volgens Oracle tevens gewerkt aan het verbeteren van de prestaties, beschikbaarheid, beveiliging en beheerbaarheid van Oracle Database 11g, Oracle Fusion Middleware 11g en op Java-gebaseerde applicaties op Oracle Solaris. Andere nieuwe functies van Solaris11 zijn volgens Oracle geoptimaliseerd gedeeld geheugenbeheer, i/o-verbeteringen, geïntegreerde resource management en crypto off-load.

Solaris 11 is geschikt voor de Sparc SuperCluster T4-4 en de Sparc T4-serverlijn van Oracle. Het draait ook op de Oracle Exadata Database Machine X2-2 en X2-8-systemen en de Oracle Exalogic Elastic Cloud.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-11-11T13:24:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.