GFI Software koopt cloudbeheerder Monitis

Beheersoftwareleverancier GFI Software heeft cloudspecialist Monitis overgenomen. Dit bedrijf levert cloud-gebaseerde netwerkoplossingen en oplossingen voor systeem-monitoring. Door deze acquisitie kan GFI Software het midden- en kleinbedrijf betaalbare end-to-end monitoring-systemen leveren.

Het in 2005 gestarte Monitis is gespecialiseerd in cloud-gebaseerde software en infrastructuur-monitoring en heeft wereldwijd ongeveer zeventigduizend klanten. De oplossingen van Monitis helpen drukke it-beheerders en it-ondersteunende organisaties om een compleet beeld te krijgen van de infrastructuur. Met Monitis kunnen gebruikers de performance van applicaties, on-premise en off-premise infrastructuren monitoren, testen en beheren.

MAX RemoteManagement

De Monitis-technologie wordt geïntegreerd in het GFI MAX RemoteManagement-platform voor managed services providers (MSP's). Dit stelt MSP's en it-ondersteunende organisaties in staat om hun beheerde diensten verder uit te breiden dan de traditionele on-premise infrastructuur en op afstand ook de cloud-gebaseerde oplossingen van hun klanten te monitoren en te beheren.

Na de overname blijft Monitis ook onder eigen naam actief en de oplossingen zullen beschikbaar blijven als gratis en betaalde diensten voor klanten wereldwijd. Het huidige management van Monitis blijft aan. Monitis heeft wereldwijd ruim tachtigduizend eindgebruikers. Meer dan tweehonderdduizend websites en cloud-gebaseerde applicaties worden gemonitord en onderhouden door de services van het bedrijf. Er worden meer dan veertig miljoen controles per dag uitgevoerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-11-29T13:17:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.