HP koppelt HP-UX aan Windows en Linux

HP verwacht dat zijn Itanium-klanten in de toekomst vaker hun workload-processen overzetten op Windows of Linux besturingssystemen die werken op x86 blade servers. Daarom integreert HP zijn x86 server blades met de Integrity Superdome 2 Itanium servers. Ook integreert HP zijn besturingssysteem HP-UX met Windows en Linux. De nieuwe oplossingen zijn binnen twee jaar beschikbaar.

Met de nieuwe strategie van HP kunnen klanten hun bedrijfskritische applicaties en workload-processen migreren van Unix naar Windows of Linux zonder dat de investeringen in Integrity oplossingen verloren gaan. ‘HP is hiervoor het Odyssey project gestart waarmee het de komende jaren Unix en x86 omgevingen gaat samensmelten', aldus Dave Donatelli, executive vice president en general manager voor HP's Enterprise Servers, Storage and Networking (ESSN) Group in een gesprek met Computable. Hierdoor kunnen klanten applicaties draaien op Windows en Linux met dezelfde kwaliteit als op HP-UX. Klanten hebben daardoor meer keuze in besturingsystemen waarop ze hun bedrijfskritische applicaties en workloads willen draaien.

Klanten blijven hun investeringen in HP Itanium servers behouden, aldus de leverancier. HP doet er alles aan om de toekomst van HP Itanium servers veilig te stellen nu Oracle niet meer nieuwe software ontwikkeld voor de Itanium-processor die door Intel wordt gemaakt. Oracle belooft wel dat zijn Oracle 11g databasesoftware de Integrity servers tot 2018 blijf ondersteunen. Inmiddels heeft Oracle een nieuwe versie van zijn database software op de markt geze,: Oracle 12. De meeste klanten gebruiken echter nog steeds oudere versies  zoals Oracle 11, 10 of 9 en een paar zelfs Oracle 8.

Odyssey

Binnen het Odyssey-project verbetert HP zijn Integrity en HP NonStop servers. De HP-UX en OpenVMS besturingssystemen worden geïntegreerd met Windows en Linux workloads die werken op blades met Intel Xeon-processors die het koppelt zijn aan Integrity Superdome 2 servers voor bedrijfskritische omgevingen. Hierdoor kunnen klanten simultaan bedrijfskritische applicaties draaien op Unix, Windows en Linux. HP benadrukt dat HP UX niet een poort krijgt naar x86-servers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-12-02T09:20:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.