Semper Software breidt aantal partners uit

Leverancier van software waarmee Windows- en Linux-pc’s en -servers snel herstellen Semper Software heeft meer Nederlandse ict-dienstverleners aangetrokken die hun software verkopen en installeren. Semper gaat zich daarbij meer richten op de markt voor kassasystemen en dan met name op retailbedrijven zoals grote winkelketens die point of sale (pos)-oplossingen in huis hebben.

Semper kondigde in het voorjaar van 2011 aan een partnerkanaal te gaan inrichten. Dupaco werd toen als distributeur aangetrokken. 'Er zijn inmiddels een tiental partners die zaken doen met Semper', aldus Ron Grevink, die werkzaam is als ceo en marketingdirecteur van Semper Software in Nederland. 'Zo zijn Fujitsu en Simac aangetrokken als systeemintegratoren. Er worden nog gesprekken gevoerd met andere Nederlandse ict-dienstverleners', aldus Grevink.

V&D en de Bijenkorf

Inmiddels gebruiken een aantal Nederlandse bedrijven de software van Semper, aldus Grevink. De groei zit onder andere in het leveren van software voor kassasystemen, zodat die niet uitvallen en weer snel herstellen bij problemen. 'Klanten zoals V&D en de Bijenkorf gebruiken inmiddels de herstelsoftware van Semper voor hun point of sale (pos)-systemen.' De partners bedienen eindgebruikers en hebben ervoor gezorgd dat Semper dit jaar ruim een miljoen euro aan omzet haalt, aldus Grevink.

Nu de verkoop in Nederland begint te lopen, wil Grevink meer actief worden in het buitenland. Zo is de interesse vanuit Noord-Amerika toegenomen nadat PC World Magazine een lovende recensie over Semper had geschreven. ‘Dat hielp', aldus Grevink.' 'We zien veel downloads van onze software in Noord-Amerika, maar ook steeds vaker in Azië en Australië.'

Over Semper

Semper, voorheen bekend als Advanced Network Technologies (ANT), voor pc's en servers kreeg begin dit jaar een financiële injectie van een half miljoen euro van de Nederlandse particuliere investeerders Ivar en Dé Quatfass. Semper Software gebruikt een groot deel van deze kapitaalinjectie om zijn verkoop- en marketingactiviteiten uit te breiden.

Daarnaast wil het bedrijf zijn belangrijkste product, Semper Continuity Suite, verder ontwikkelen. De productontwikkeling en ondersteuning blijven vooralsnog in het Britse Tamworth, waar zeven mensen werken, maar zullen op termijn naar Nederland worden gehaald. In Nederland werken er acht mensen.

Semper Software is onder de naam Advanced Network Technologies (ANT) in 2002 opgericht door de Zuid-Afrikaan Kevin van Heerden, met de Britse winkelmagnaat sir David Jones. Semper betekent in het Latijn: ‘altijd'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-01-03T11:44:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.