'Criminelen achter Energy Software Group kopieerden website'

SunSolutions beticht failliet bedrijf van fraude

Dit artikel delen:
Hacker

Beheersoftwareleverancier Energy Software Group uit Nijmgegen, dat op 22 november 2011 door de rechtbank in Arnhem failliet werd verklaard, is geen echt bedrijf. 'Het betreft hier een organisatie die zich bezighoudt met frauduleuze en onwettige activiteiten', aldus energie adviseur van adviesbureau SunSolutions Siem Simonis. De website van SunSolutions werd gekopieerd om de frauduleuze handelingen te kunnen verrichten.

Op de website van de failliet verklaarde Energy Software Group staat dat het bedrijf een softwareprogramma levert voor monitoring en targeting voor energiemonitoring. 'Het betreft hier een organisatie die zich bezighoudt met frauduleuze en onwettige activiteiten', aldus Simonis. SunSolutions houdt zich bezig met  energieadvies, energiemanagement en energiemonitoring. 'De website was een volledige kopie van een eerdere versie van de website SunSolutions. Het adres (Groenestraat 294, Nijmegen) was dan ook ons vorige kantooradres.'

Pakken niet makkelijk

'SunSolutions heeft al eind 2011 bij de politie aangifte gedaan tegen deze onderneming voor het kopiëren van de website en het zich voordoen als verkoper van producten van ons bedrijf', aldus Simonis. Sinsdien heeft hij niks meer van de poltie gehoord. Simonis heeft de politie onder andere gevraagd om de website van de Energy Software Group uit de lucht te halen. De hele procedure om de mensen achter Energy Software Group aan te pakken is 'niet makkelijk', aldus Simonis.

Volgens Simonis komt het vaker voor dat websites van bedrijven worden gekopieerd voor frauduleuze activiteiten. 'Bijvoorbeeld voor het witwassen van zwart geld. Dat kan worden gedaan door je voor te doen als ontwikkelaar van software, want je hoeft dan bijvoorbeeld niets in te kopen. Je kan dan zelf bepalen dat je opeens voor een hoge prijs software hebt verkocht.'

Curator Piet Gunning van Wiggers l Gunning Advocaten & Belastingkundigen uit Velp zegt dat het faillissement is aangevraagd door een schuldeiser. Hij heeft nog geen contact kunnen leggen met de Energy Software Group, maar hij vermoed dat het gaat om een 'spookfaillissement'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-01-04T16:02:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.