Apple-baas krijgt 378 miljoen dollar bonus

Dit artikel delen:

Apple-ceo Tim Cook krijgt voor zijn werkzaamheden in 2011 een beloning van 378 miljoen dollar. Het meeste daarvan is afkomstig uit een pakket aandelenopties die een waarde hebben van 376,2 miljoen dollar.

Dit blijkt uit documenten die Apple openbaar heeft gemaakt. Cook had in 2011 een basisloon van 900.000 dollar. Daarnaast kreeg hij bij zijn aantreden als ceo 900.000 dollar premie. Met de aandelenopties wil Apple er voor zorgen dat Cook bij Apple blijft. 

Cooks voorganger Steve Jobs overleed in oktober 2011. Jobs verdiende als ceo één dollar per jaar. Maar de Apple-oprichter bezat vlak voor zijn overlijden 5,5 miljoen aandelen van Apple. Jobs benoemde Cook in augustus 2011 tot ceo.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Met 300 miljoen dollar blijven? Ik dacht dat Banken exorbitante bonussen hadden. Voor mij nevernooitmeer iets van Apple.

Ik begrijp dat niet.
Natuurlijk snap ik dat Tim van een schamele $900.000 niet rond kan komen,
maar als je hem dan ook nog een Opeltje en stropdas van de zaak geeft, dan moet dat toch wel lukken lijkt me.
Wat krijgen al die Apple medewerkers die werkelijk iets gepresteerd hebben eigenlijk?

Triest

Dit soort bedragen is voor de top bestuurders in de US redelijk normaal hoor. En Apple maakte vorig jaar ook ruim 26Mjd winst dus wat dat betreft heeft hij zijn werk goed gedaan. Dat mensen bereid zijn om meer dan 40% meer dan de kostprijs te betalen voor hun Apple gadgets kan je ze niet echt aanrekenen.
Wel dat ze die gadgets in oa China laten maken door mensen die van ellende van gebouwen afspringen omdat ze hun leven als halve slaaf niet meer zagen zitten.

Ook Apple is dus net zo'n cynische graaiclub als de rest. HP's Apotheker ging hem al voor. Wat een vertoning. Als ik dit vorige week wist had ik mijn iPad niet gekocht, ik ga hem maar terugbrengen. Kan iedereen niet zijn/haar Apple aandelen direct verkopen ? ZO gaat ook Apple down the drain.

Succes is leuk, maar dit is pervers.

"Crime of the Century" anders kan ik het niet kwalificeren.Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-01-11T09:32:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.