Oracle: Meer externe rekencentra door data-explosie

Het aandeel bedrijven dat enkel eigen datacenterfaciliteiten gebruikt, is in 2011 met bijna eenderde gedaald (van 60 naar 44 procent). Het aantal bedrijven dat deels externe rekencentra gebruikt, is in 2011 met 16 procent gegroeid van 40 naar 56 procent. Dat blijkt uit de Oracle Next Generation Datacenter Index. Dat is een periodiek onderzoek naar het gebruik van rekencentra onder bijna duizend managers van Europese bedrijven.

Aan het onderzoek deden 101 leidinggevenden van organisaties uit de Benelux mee. Het onderzoek wordt uitgevoerd door Quocirca en vindt plaats in opdracht van ict-leverancier Oracle. Bij bedrijven uit de Benelux worden investeringen in het datacenter vooral ingegeven vanuit technische aspecten, zoals de vervanging van oude apparatuur. In andere Europese landen wordt bij investeringen vaker gekeken naar verbetering van de bedrijfsprestaties. Uit het onderzoek komt verder naar voren dat slechts de helft van de datacentermanagers zicht heeft op de energiekosten van het rekencentrum.

Met name telecomebedrijven vinden investereingen in rekenkracht noodzakelijk. Eerder waren dat vooral financiële instellingen, blijkt uit een vergelijking van de resultaten van mei 2011 en de respons van januari 2012.

Explosie van data

Volgens Oracle lijken veel bedrijven overrompeld door de explosie aan data. 'Er is steeds meer interactie tussen klanten en bedrijven via mobiele apparatuur. Bedrijven slaan ook steeds meer gegevens op.'

De leverancier verwacht dat bedrijven op de lange termijn weer in eigen datacenterfaciliteiten gaan investeren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-01-12T08:37:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.