Verkoop Windows daalt door tekort harde schijven

Dit artikel delen:

Microsoft waarschuwt dat de komende kwartaalcijfers tegen kunnen vallen door het tekort aan harde schijven, waardoor er minder Windows-software verkocht kan worden. Microsoft-cfo Tami Reller, die werkzaam is bij Microsoft’s Windows divsie, zei dit tijdens een bijeenkomst voor analisten van investeringsbank JPMorgan Chase & Co. Dit meldt nieuwsdienst Bloomberg.

Reller zegt dat er minder licenties kunnen worden verkocht doordat er minder hare schijven beschikbaar zijn. Ze kan nog niet inschatten hoeveel minder omzet er wordt geboekt.  Het tekort duurt tot begin 2013. Volgens Reller duurt het dan ook een paar kwartalen om te kunnen meten wat de invloed is van het tekort aan harde schijven op de verkoop van Windows-licenties. 

Veel groei valt er niet te verwachten want de pc-markt groeide wereldwijd met 0,5 procent, aldus onderzoeksbureau Gartner. Terwijl het tekort aan harde schijven ertoe kan leiden dat het aantal verscheepte pc's kan krimpen. Tot nu toe is de krimp geschat op minder dan 1 procent. Maar Reller verwacht een iets grotere krimp.

Windows 8

Microsoft presenteert op 19 januari zijn tweede kwartaalcijfers van zijn gebroken boekjaar 2012. Het tekort aan harde schijven is slecht nieuws voor Microsoft. Veel harde schijven worden geleverd met Windows-software en Microsoft haalt daardoor normaal een flinke omzet en winst mee.

De verkoop van Windows-software staat overigens al een paar kwartalen onder druk doordat steeds meer gebruikers mobiele apparatuur zoals tablets en smartphones gebruiken met andere besturingssystemen zoals Google Android en Apple iOS. Zo heeft Windows al kwartalen last van de toenemende vraag naar de iPad. Microsoft hoopt weer verder te groeien met het nieuwe besturingssysteem Windows 8, waarvan in februari 2012 een beta-versie beschikbaar komt. In oktober 2012 komt de release to manufacturing (rtm) versie van Windows 8 uit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

"Verkoop Windows daalt door tekort harde schijven"

Het woord "Windows" kan je vervangen met:
"Apple iMacs", "Apple Powerbooks", "Dell Conputers", "HP...,
In feite alle computers!

Beetje rare 'kop', of
een te kort schietende 'conclusie'.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-01-13T13:38:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.