Windows Server 8 krijgt nieuw bestandsysteem

Microsoft Windows Server 8 krijgt een nieuwe bestandssysteem, genaamd resilient file system (refs). Het nieuwe bestandsysteem volgt het new technology file system (ntfs) op dat voorheen de meeste Windowsbesturingsystemen ondersteunde, zoals Windows NT en Windows 7.

Steven Sinofsky, baas van de Windows live divisie bij Microsoft, meldt op zijn Building Windows 8 blog dat het resilient file system een modern bestandsysteem is met veel functies en geschikt is voor de nieuwste dataopslag technologieën, waaronder Storage Spaces dat onderdeel is van Windows 8.

Refs is verder doorontwikkeld op de fundamenten van ntfs, aldus Sinofsky. Het biedt functies zoals bescherming van data als een systeem plotseling uitvalt. Ook wordt corrupte data automatisch hersteld.

Over NTFS

Ntfs is gebaseerd op hpfs, het bestandssysteem dat door Microsoft werd ontwikkeld voor OS/2 als een vervanging voor het oudere fat-bestandssysteem dat MS-DOS gebruikte. Ntfs heeft enkele verbeteringen ten opzichte van fat, zoals de ondersteuning van metagegevens en bestandsbeveiliging. Bovendien maakt het gebruik van bepaalde gegevensstructuren die de prestaties, betrouwbaarheid en gebruik van schijfruimte verbeteren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-01-18T08:29:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.