Unica ICT fuseert met Schutte Informatisering

Unica ICT, een onderdeel van technisch installatiebedrijf Unica, fuseert met Schutte Informatisering uit Lemelerveld. De bedrijven worden samengevoegd tot Unica Schutte ICT, waarbij de aandelenverhouding 50 om 50 procent is. Er werken circa honderdvijftig mensen bij de nieuwe organisatie. Met deze fusie wil Unica zijn ict-dienstenportefeuille verbreden en zo zijn marktpositie verstevigen. Medio 2010 kocht Unica al de ict-aciviteiten van het failliete AAC Cosmos op.

Schutte Informatisering is opgericht in 1992 en bestaat uit zes afdelingen: netwerkoplossingen, datacenterdiensten, telecommunicatie, documentverwerking, bedrijfssoftware (Sharepoint) en onderhoud & beheer. De ict-dienstverlener is vooral actief in Noordoost-Nederland en beschikt over een modern datacentrum dat voor cloud computing geschikt is. Er werken zo'n negentig mensen bij Schutte.

Win-win

De nieuwe organisatie Unica Schutte ICT werkt vanuit twee hoofdvestigingen, Eindhoven en Lemelerveld, en zal zijn dienstverlening uitrollen via diverse regionale Unica-kantoren verspreid over het land. De directie bestaat uit Marcel Schutte, directeur-oprichter Schutte Informatisering, Gerard Tijink, algemeen directeur Schutte Informatisering, en Ed Staal, directeur Unica ICT.

Laatstgenoemde stelt dat de fusie voor beide partijen voordelen biedt: Schutte kan zijn dienstverlening geografisch gezien verbreden via de landelijke Unica-organisatie. Unica ICT heeft bovendien een eigen hardwarereparatiedienst in huis die Schutte niet heeft. Voor Unica ICT geldt dat het naast de netwerk- en beheerdiensten nu de beschikking krijgt over extra diensten waarmee klanten een totaalpakket geboden kan worden. 

Dat Unica Schutte Informatisering niet overneemt komt omdat directeur/oprichter Marcel Schutte zijn bedrijf niet volledig wil verkopen. Bovendien heeft Schutte Informatisering in de regio een respectabele staat van dienst. Die naamsbekendheid wordt via een fusie behouden, waarbij beide bedrijven toch verwachten te kunnen profiteren van elkaars aanvullende expertise. 

Unica

De Unica Groep is met een jaaromzet van ruim 300 miljoen euro en 1850 medewerkers een van de grootste technische dienstverleners van Nederland. Op ict-gebied is het bedrijf actief met het ontwerpen en aanleggen van technologisch geavanceerde ict-netwerken en beveiligingssystemen en het bouwen van datacenters. Daarnaast biedt het bedrijf sinds de overname van de boedel van AAC Cosmos beheerdiensten aan. Unica wil de ict-diensten van Schutte inzetten bij klanten in heel Nederland en Belgë.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-01-23T11:59:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.