'Microsoft vecht zich met Nokia Lumia 900 terug'

Dit artikel delen:

De nieuwe Nokia Lumia 900-smartphone gaat Microsoft helpen in het terugpakken van verloren marktaandeel in de markt voor mobiele besturingssystemen. Dit zegt onderzoeksbureau IHS iSupply.

De nieuwe Nokia Lumia 900-smartphones komen in maart 2012 op de markt. Deze Nokia-smartphones werken op het besturingssysteem Microsoft Windows Phone 7.5. Microsoft wil met deze nieuwe smartphones martkaandeel terugpakken op het gebied van mobiele besturingssystemen. Wereldwijd heeft  Windows Phone een marktaandeel van 1,9 procent. Ruim 47 procent van alle wereldwijde smartphones gebruikt Google Android.

IHS iSuppli verwacht echter dat Windows Phone eind 2012 een marktaandeel haalt van 9 procent. In 2014 is er dan een marktaandeel van ongeveer 16 procent. Daarbij wordt het besturingssysteem van Blackberry-maker RIM gepaseerd.

De Lumia 900 richt zich op de zakelijke markt en consumenten. De telefoon ondersteunt de long term evolution (LTE) 4G-standaard die in Noord-Amerika steeds vaker wordt gebruikt. Volgens IHS zullen ontwikkelaars door de komst van Lumia sneller apps voor Windows Phone gaan ontwikkelen. Dat werkt ook weer in het voordeel van andere smartphones die op het Windows-platform werken, zoals Samsung en HTC.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Nieuwe RIM Blackberry CEO gaat strategie niet aanpassen, dat is dus game-over voor RIM. Ze zouden beter met Android of Microsoft kunnen teamen.

Microsoft en mobieltjes zijn sowieso een verloren zaak. Met name zo'n artikel waar het wordt zullen wordt gebruikt en er over 2014 wordt gesproken. HTC en Samsung slaan geen deuk in de smartphone markt met Windows, dit is allemaal show. Samsung gaat zijn eigen OS in de markt zetten nu het een van de leiders in Android is omdat Google Motorola heeft gekocht.

Niemand schijnt te begrijpen dat de integratie tussen hardware en software het belangrijkste is dat gebruikersvriendelijkheid, behalve Apple en RIM. Maar dan moet je als RIM wel blijven innoveren en niet achteruit gaan hangen.

En waar baseert dit onderzoeksbureau zich op? Ik heb weinig vertrouwen in dit soort onderzoeken, zeker als ik niet weet wie dit onderzoek heeft bekostigd (wij van WC-eend...)

Ik begrijp niet waar iSuppli zich op baseert. In elk geval niet op de feiten. Microsoft maakt een kans met Windows Phone 7 als
a. RIM in 2012 over de kop gaat en corporate klanten naar een ander merk uit moeten kijken EN
b. Microsoft als een speer Windows Phone 7 zodanig kan aanpassen dat het voldoende veilig is EN
c. Apple en Google achterover leunen en niks doen.

Niet erg waarschijnlijk allemaal.

Lekker verhaal, p1800..

@p1800 Probeer eerst eens Windows Phone 7. Dan zal je zien dat juist Microsoft het doorheeft. Zoals de Gizmodo zegt MS heeft apple geappled.
Nu de schapen nog.

Windows phone 7 kan niet rechtstreeks met een laptop naar outlook synchroniseren. Dat kan alleen via een exchange server of via de cloud (hotmail). Voor de consumenten die geen zin hebben om al hun contacten en agenda bij MS te stallen is dit dus geen optie. Hier gaat WP7 de boot missen en kan het de concurrentie met Android niet aan.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-01-23T15:42:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.