Microsoft updates alleen nog voor legale versies

Dit artikel delen:

Microsoft is van plan om in de loop van dit jaar een nieuw beleid in te voeren waarbij klanten moeten verifiëren dat ze een legale versie van Windows hebben. Pas na verificatie kunnen klanten beveiligingspatches, upgrades of add-ons downloaden voor het besturingssysteem.

Microsoft heeft een programma getest dat kan controleren of een bepaalde versie van Windows legaal is. Gedurende de testperiode konden klanten zelf aangeven of ze gecontroleerd wilden worden maar vanaf 7 februari wordt er al verplichte verificatie doorgevoerd voor klanten in China, Noorwegen en Tsjechië.

Klanten in de bovengenoemde landen die na verificatie blijken niet een legale versie van Windows te bezitten krijgen het aanbod om tegen een gereduceerd tarief een legale versie van Windows te kopen. Prijzen voor dit aanbod verschillen per land en liggen tussen de acht en de honderd euro. 

Halverwege 2005 gaat Microsoft de verificatie van Windows verplicht stellen in alle landen. Alleen na de bevestiging dat de klant over een legale versie van het besturingssysteem beschikt kan deze aanvullingen, beveiligingspatches en upgrades installeren. Microsoft zal nog steeds toestaan dat alle gebruikers, inclusief klanten met een illegale versie, updates voor Windows kunnen downloaden indien ze de `Automatische Updates' optie hebben aanstaan.

Het lijkt erop dat er weinig bezwaar is tegen het controleren van de besturingssystemen van de kant van de klanten. Microsoft vroeg aan ongeveer acht miljoen mensen om deel te nemen aan het testen van het programma en daarvan hebben er vijf miljoenmeegedaan.

Piraterij is een groot probleem voor software-ontwikkelaars. Uit onderzoeken blijkt dat ongeveer een derde van de gebruikte software illegaal is,. Dit kost de industrie ongeveer 29 miljard dollar per jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-01-26T11:56:00.000Z Redactie Computable/Computer Idee
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.