McAfee krijgt in VS patent op firewall

McAfee heeft in de Verenigde Staten een patent verkregen op het vastleggen en volgen van netwerkverkeer op een computer. Dit komt neer op de reguliere firewall.

Het door McAfee ingediende en nu gehonoreerde patent omvat ook het detecteren van inkomend verkeer, het opsporen van de oorsprong en de weergave van een kaart om de geografische lokatie van de bron te tonen. De producent van antivirus- en beveiligingssoftware heeft nu dus patent op het vastleggen (loggen) van firewall-data.

De patentaanvraag is begin 2002 ingediend bij het Amerikaanse patentenbureau, dat al jaren overspoeld wordt door aanvragen. McAfee kreeg het jaar ervoor al een opmerkelijk breed patent op het automatisch bijwerken (updaten) van programmatuur en het zelf-installeren van die opwaarderingen.

McAfee heeft zijn firewall-patent aangevraagd nadat het de traceerapplicatie NeoTrace kocht van het bedrijf NeoWorx. Dat product is hernoemd naar Visual Trace en is kort na de overname geïntegreerd in McAfee’s firewall-product.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dit patent houdt geen stand in een rechtszaak, daar ben ik van overtuigd... want de beschreven procedure bestond al voordat het patent werd aangevraagd, en is niet ontwikkeld door McAfee...

Dit is echt een perfect voorbeeld, waarom de EU tegen de e-patenten zou moeten stemmen.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-01-26T14:11:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.