NetApp treedt toe tot OpenSFS en EOFS

Dit artikel delen:
NetApp

Hardwarefabrikant NetApp is toegetreden tot de OpenSFS- en EOFS (European Open File System)-community's. Met deze stap wil NetApp nauwer samenwerken met organisaties die de evolutie van het Lustre-bestandssysteem ondersteunen en innoveren.

OpenSFS bevordert de samenwerking rond Lustre door vereisten mee te delen aan ontwikkelaars en een versie van dit systeem te ondersteunen die tegemoet komt aan belangrijke klantenbehoeften. EOFS stimuleert de verspreiding van Lustre als een parallel open source-bestandssysteem en biedt ondersteuning om de kwaliteit, mogelijkheden en functionaliteit ervan te vergroten. Het komt daarbij tegemoet aan de specifieke vereisten van Europese organisaties, instellingen en bedrijven.

High-performance computing

Door zijn samenwerking met wereldwijd toonaangevende organisaties uit te breiden, bouwt NetApp verder op zijn investeringen in high-performance computing (hpc). Samen met Whamcloud kondigde NetApp bijvoorbeeld onlangs de oprichting aan van het initiatief Open Benchmark for Lustre, dat storagesystemen die gebruikmaken van Lustre wil definiëren, standaardiseren en promoten.

NetApp ondersteunde in het verleden al vaak klanten bij het invullen van de extreme eisen die zij aan hun hpc-omgeving stellen en bij het omzetten van enorme datavolumes in bedrijfssucces. Het Amerikaanse Department of Energy selecteerde NetApp onlangs als storagesysteem voor Sequoia, één van de krachtigste supercomputers ter wereld. De NetApp-hpc-oplossing voor Lustre, die in de herfst van 2011 werd aangekondigd, verhoogt bandbreedte-efficiency en -densiteit en lost complexe onderzoeks-, modeling- en simulatieproblemen op.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-03-09T13:21:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.