Inter Access ziet in 2011 winst terugkeren

Dit artikel delen:
Inter Access

Inter Access heeft na jaren van verlies in 2011 weer winst geboekt, zij het bescheiden (0,7 miljoen euro). In 2010 schreef de ict-dienstverlener nog rode cijfers (3,3 miljoen euro). De omzet bleef wel dalen: van 97,5 miljoen euro in 2010 naar 83,4 miljoen euro vorig jaar. Volgens het bedrijf komt dit deels door het afstoten van een aantal bedrijfsonderdelen in 2010 en een forse afname van het aantal medewerkers. Verder stond de omzet uit de infrastructuurtak onder druk, al was er herstel te zien in de tweede helft van 2011.

Inter Access moest samen met CTB in 2011 noodgedwongen de activiteiten en de middelen van de failliet verklaarde datacenterdienstverlener iTricity overnemen. Bij iTricity hadden beide partijen systemen voor klanten draaien. De overname zorgde voor een negatieve impact op de winst- en verliesrekening over 2011 van 0,3 miljoen euro. De boedel werd in maart 2011 ondergebracht in de joint venture Interflex Datacenter.

Nieuw personeel

In de eerste helft, met name de eerste vier maanden van 2011, kende Inter Access nog een fors verloop. Nadien is het verloop sterk afgenomen. Over heel 2011 bedroeg het verloop in Nederland zo'n 20 procent. Tegelijkertijd is Inter Access in 2011 opnieuw begonnen, na jaren van relatieve rust, met werving van nieuw personeel. In 2011 werden bijna vijftig nieuwe medewerkers aangenomen. Daarnaast maakte Inter Access vorig jaar voor zijn opdrachten bij haar klanten gemiddeld gebruik van circa 155 inhuurkrachten. Eind 2011 werkten er 436 mensen voor de dienstverlener, momenteel zijn dit er 445.

Hans den Hartog, algemeen directeur van Inter Access, is trots op de terugkeer in de zwarte cijfers na een reeks van verliesgevende jaren. 'Tegelijkertijd behoeft het geen betoog dat een operationele winstmarge van circa 1 procent nog lang niet is wat het moet zijn. Maar het begin is er en dat geeft ons vertrouwen voor de lange termijn, ook al ervaren we voor de kortere termijn dat de markt in de eerste maanden van 2012 terughoudend blijft.

Onzekere tijden

Volgens Inter Access vertoonde de omzet gedurende 2011 meer stabiliteit. De omzet over het tweede halfjaar van 2011 was zelfs bijna gelijk aan de omzet in de eerste helft van 2011. Het bedrijf wijst er wel op dat de markt onrustig is. De verbeterde marktomstandigheden hielden tot de zomer van 2011 aan. In de zomermaanden was een eerste terugval in de vraag naar it-diensten merkbaar. De onrust op de financiële markten, resulterend in de eurocrisis, vormde hiervan een belangrijke oorzaak. Het tweede halfjaar van 2011 werd gedomineerd door de eurocrisis. Begin 2012 is bevestigd dat Nederland opnieuw in een recessie terecht is gekomen. Gezien de nog altijd sterke relatie tussen de ontwikkelingen in de conjunctuur en investeringen in it, staat de markt voor it-diensten onder druk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-04-04T11:58:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.