Globalcollect is op overnamepad in buitenland

E-commerce

Globalcollect, de Nederlandse aanbieder van online betaaloplossingen, wil uitbreiden in Latijns-Amerika, Azië en Rusland. Het bedrijf biedt tal van producten en diensten om met name financiële internettransacties af te handelen. Recent nam Globalcollect het Argentijnse Sub1 over dat volgens het bedrijf de grootste aanbieder van online betalingen in Latijns-Amerika is.

Globalcollect beheert een internationaal online betaalplatform dat inmiddels in zo'n tweehonderd landen te gebruiken is. Het bedrijf startte in 1994 als divisie van pakjesbezorger TNT, maar werd in 2005 verzelfstandigd. In 2010 nam durfkapitalist Welsh, Carson, Anderson & Stowe een meerderheidsbelang in de onderneming. De ambitie van Globalcollect voor de komende jaren is tweeledig. Het bedrijf wil het aanbod van betaalmogelijkheden uitbreiden met het oog op het groeiende online betalingsverkeer. Daarnaast streeft Globalcollect naar internationale expansie in groeimarkten als Latijns-Amerika, Azië en Rusland. Bij het bedrijf in Hoofddorp werken 340 mensen.

Sub1

In dit kader werd recentelijk de Argentijnse betaalleverancier Sub1 overgenomen. Met zijn hoofdkantoor in Buenos Aires heeft Sub1 70 procent marktaandeel in Argentinië en groeit het in de Latijns-Amerikaanse regio. Het bedrijf is een 'gateway' (toegangspoort) in het internationale betalingsverkeer, waarbij het de rol speelt van technische verwerker van betalingen (‘switch'). Sub1 heeft de meeste connecties naar individuele aanbieders van online betaalproducten, stelt Globalconnect.

Door de acquisitie van Sub1 breidt het bedrijf het aantal connecties naar betaalproducten uit met meer dan 45 betaalproducten in negen landen in Latijns-Amerika. Globalcollect wil met de acquisitie uitgroeien tot een belangrijke aanbieder van online betalingen in deze regio. Volgens het onderzoeksbureau eMarketer zal de omzet van e-handel in Latijns-Amerika stijgen van 33,9 miljard dollar in 2012 tot 55,4 miljard in 2015.

Expansie

Een woordvoerster van Globalcollect legt uit dat haar bedrijf drie jaar geleden een kantoor opende in Buenos Aires. De overname van het snelgroeiende Sub1 geeft Globalcollect voldoende schaal in Latijns-Amerika om klanten een ruime keuze in online betaaloplossingen te bieden. Naast Latijns-Amerika wil de betaalspecialist uitbreiden in groeimarkten als Azië en Rusland. 'We blijven hier kijken naar mogelijkheden voor overnames en samenwerkingen. Globalcollect richt zich op het toevoegen van nieuwe markten en betaalmethoden om klanten zo ruim mogelijk te kunnen bedienen.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-04-05T11:57:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.