Dell versterkt dienstentak met twee overnames

Ict-leverancier Dell heeft zijn derde overname binnen een week gedaan. De ict-gigant kocht eerst thin client-beheerspecialist Wyse Technology, het bedrijf versterkt nu zijn dienstenportfolio met de overnames van Make Technologies en Clerity Solutions.

Make Technologies helpt bedrijven met het herplaatsen van overjarige it-systemen. Make claimt kosten te kunnen reduceren voor bedrijven die bedrijfskritische legacy-systemen hebben draaien. Hierop staan vaak oude applicaties of die bedrijven kunnen de systemen niet vervangen, ongeacht of er nieuwere versies van het product zijn die betere prestaties leveren of goedkoper zijn om te draaien.

Make migreert zulke systemen naar een cloud-infrastructuur of andere open standaarden. Dell neemt het bedrijf vooral over om snellere, betrouwbaardere en kostenefficiëntere benadering te realiseren voor de herontwikkeling van applicaties. Make heeft geautomatiseerde applicaties en codes om legacy-applicaties te migreren naar een meer moderne architectuur.

Clerity Solutions

Eerder deze week nam Dell ook al Clerity Solutions over, een specialist in het opnieuw onderbrengen van mainframe-applicaties. Ook deze overname is gericht op het moderniseren van applicaties. Dell krijgt met Clerity technologie in handen om applicaties op mainframe-systemen over te hevelen naar nieuwere architecturen, inclusief cloud hosting-platformen. De Clerity-tools automatiseren de migratie van legacy-applicaties naar nieuwere systemen, waarbij het aantal hertesten en de scholing van personeel gereduceerd wordt.

Clerity Solutions is gevestigd in Chicago en heeft zeventig medewerkers in dienst. Make Technologies komt uit het Canadese Vancouver en heeft honderd man in dienst. Alle 170 mensen worden toegevoegd aan het Dell Services-team. Financiële details van beide overnames zijn niet bekend gemaakt.

Wyse Technology

Als eerst overname deze week kocht Dell thin client-beheerspecialist Wyse Technology. Dell doet deze overname ter versterking van het eigen portfolio voor desktopvirtualisatie. Het Wyse-portfolio bestaat uit thin, zero en cloud pc-clients voor desktops, notebooks en mobiele apparaten. Met de oplossingen is geavanceerd beheer en desktopvirtualisatie mogelijk en Wyse biedt ondersteuning voor cloud-software. Wyse werkt samen met datacenters en netwerk- en collaboration-providers om een beveilgde cloud te realiseren. Dit kan evengoed een private of publieke cloud zijn, als een overheids- of persoonlijke cloud.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-04-06T11:47:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.