Mahindra Satyam fuseert met Tech Mahindra

Offshorespecialist Mahindra Satyam wordt samengevoegd met moedermaatschappij Tech Mahindra, leverancier van telecomsoftware en aanvullende diensten. Beide bedrijven maken deel uit van de Mahindra Group, een Indiaas industrieconglomeraat. Tech Mahindra is overigens een joint venture met BT. In de nieuwe constellatie blijft BT aandeelhouder. De fusie leidt tot een nieuwe offshore-dienstverlener met een omzet van circa 2,4 miljard dollar en 75.000 medewerkers.

Fusie

Tech Mahindra vormt samen met SAP-dienstverlener Bristlecone de ict-sector binnen de Mahindra Group. Mahindra Satyam, waarin het vroegere Satyam is opgenomen, is een dochtermaatschappij van Tech Mahindra. Het doel is om deze dochter volledig te integreren met de moedermaatschappij. De voorgenomen fusie moet nog wel worden goedgekeurd door de rechtbanken van Mumbai en Hyderabad en andere partijen, waaronder aandeelhouders en crediteuren. Wat de naam wordt van het nieuwe bedrijf is nog niet bekend. Ook is onduidelijk of de positie van Bristlecone veranderd.

Op pro-formabasis bezit de Mahindra Group straks 26,3 procent van de nieuwe onderneming en British Telecom 12,8 procent. Het nieuwe bedrijf houdt 10,4 procent eigen aandelen. Verder is 34,4 procent van het belang voor de publieke aandeelhouders van Mahindra Satyam en 16,1 procent voor de publieke aandeelhouders van Tech Mahindra.

Voordelen

De fusie leidt tot een nieuwe offshore-dienstverlener met een omzet van ongeveer 2,4 miljard dollar, een personeelsbestand van circa 75.000 mensen en ruim 350 actieve klanten, meestens multinationals. Het nieuwe bedrijf is actief in 54 landen. De wereldwijde omzet is verdeeld over Noord- en Zuid-Amerika (42 procent), Europa (35 procent) en opkomende markten (23 procent).

De onderneming werkt met een gemeenschappelijke marktstrategie en is actief in de sectoren telecom, industrie, media, het financiële wezen, detailhandel en de zorg. Door de fusie verwachten de twee bedrijven te kunnen profiteren van de operationele synergie, schaalvoordelen en gestandaardiseerde bedrijfsprocessen. Bovendien willen ze op deze manier versneld de top van de Indiase services- en software-industrie behalen.

Servicecentrum

In Nederland opende Mahindra Satyam in augustus 2011 op de High Tech Campus in Eindhoven een 'development- en delivery'-centrum voor de Benelux. Het Indiase bedrijf, dat nog een verkoopkantoor in Rijswijk heeft, werkt voor onder andere Philips en KPN.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-04-10T11:32:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.