Managed hosting door True

Microsoft kondigt 4 versies Windows 8 aan

 

Microsoft heeft bekendgemaakt dat het nieuwe besturingssysteem Windows 8 in vier varianten uitgebracht gaat worden. Dit zijn Windows 8, Windows 8 Pro, Windows RT en Windows 8 Enterprise. Microsoft maakt in Windows 8 geen onderscheid meer tussen een 32 en 64 bit-versie.

Sinds de lancering van Windows 7 heeft zijn opvolger de werknaam Windows 8 meegekregen, maar Microsoft gaat die naam nu ook officieel voor zijn nieuwe besturingssysteem gebruiken. Windows 8 en Windows 8 Pro komen voor zowel 32 als 64 bit x86-processoren op de markt. De Pro-versie komt er voor zakelijke en technische professionals en wordt naast de features in Windows 8 uitgerust met encryptie, virtualisatie en pc-beheer.

Windows RT

Op de Windows 8-blog van Microsoft gaat de softwareleverancier ook uitvoerig in op Windows RT. Dit is de nieuwste telg van de Windows-familie en wordt ook wel ‘Windows on ARM' (WOA) genoemd. Deze Windows-versie komt alleen voorgeïnstalleerd beschikbaar op pc's en tablets die draaien op ARM-processoren. RT staat voor runtime en deze versie van het Windows-besturingssysteem zorgt voor een lager energieverbruik. In tegenstelling tot de andere Windows 8-versies beschikt RT over desktopversies van Word, Excel, Powerpoint en OneNote. Windows RT komt in september 2012 beschikbaar.

Windows 8 komt er ook in een Enterprise-versie. Hierin komen alle opties die ook in Windows 8 Pro zitten, inclusief speciale opties voor softwarebeheer, extra mogelijkheden voor de it-organisatie, uitgebreide beveiligingsopties, virtualisatie en opties voor nieuwe mobiele ontwikkelingen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4490708). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees verder


Lees ook


 

Reacties

Vervelend dat sinds de introductie van de ge-update versie van Windows 7 en IE 9 de lettertypen in Office Word veranderd zijn. Ik gebruik al jaren Script MT Bold en Castellar in de lay-out van mijn digitale nieuwsbrief en dat komt dus in de problemen als de ontvanger NIET deze letters als extra ge-upload heeft. Zijn versie van de nieuwsbrief is dan "verwrongen". Waarom zijn die lettertypen van vroeger niet meer standaard? De lettertypen die er nu zijn, lijken in eerste instantie verschillend, maar in de praktijk komen ze veel te veel met elkaar overeen. Dus een soort eenheidsworst. Heel jammer. Ik ben nu gedwongen om de header van mijn nieuwsbrief in PDF te zetten,waardoor ik een essentieel onderdeel (maand en jaartal) niet meer variabel kan invoegen en buiten de header moet laten vallen.
Waarom komt MC niet met een of twee letterpakketten, die naar believen gedownload kunnen worden? Verder vind ik de nieuwe versies van Windows prima functioneren.

Hans, volgens mij gaat dit artikel over Windows-8 het nieuwe besturingssysteem van MicroSoft.
Dus niet over het office paket van de zelfde leverancier.

Ik vind de naam Windows RT wel erg verwarrend omdat Windows 8 ook over WinRT beschikt, de nieuwe API van het OS. En die is natuurlijk in alle edities aanwezig.

Ik had eigenlijk nog gehoopt op een Windows 8 versie zonder Metro interface of in ieder geval met de mogelijkheid om dit uit te schakelen. Metro vind ik super fijn werken voor Windows Phone en waarschijnlijk ook voor tablets, maar voor de desktop lijkt het mij niet handig.

Ik vraag mij wel eens af met wie Microsoft de gebruikerstesten doet of heeft gedaan. Een metro interface voor een desktop is voor mij althans een gruwel. Ik kan mij haast niet voorstellen dat dat niet door de gebruiker anders in te stellen valt. Ik krijg er toch een beetje een Jip en Janneke gevoel bij.

Windows RT komt niet in september 2012 beschikbaar. Het originele artikel op de MS blog heeft het over WinRT dat op 13 september 2011 is gepresenteerd tijdens de BUILD conferentie, waar details over de ontwikkeling van Windows 8 gepresenteerd werden. Helaas neemt vrijwel iedereen deze fout over op andere websites over Windows 8.

Ik denk dat we er voorlopig echt niks van hoeven te verwachten..
http://www.tabletsmagazine.nl/2012/05/windows-8-tablets-spelen-voorlopig-geen-rol-van-betekenis/
Het is te nieuw en anders voor diegenen die nu nog aan Windows vasthouden.

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.