Microsoft kondigt 4 versies Windows 8 aan

Dit artikel delen:

Microsoft heeft bekendgemaakt dat het nieuwe besturingssysteem Windows 8 in vier varianten uitgebracht gaat worden. Dit zijn Windows 8, Windows 8 Pro, Windows RT en Windows 8 Enterprise. Microsoft maakt in Windows 8 geen onderscheid meer tussen een 32 en 64 bit-versie.

Sinds de lancering van Windows 7 heeft zijn opvolger de werknaam Windows 8 meegekregen, maar Microsoft gaat die naam nu ook officieel voor zijn nieuwe besturingssysteem gebruiken. Windows 8 en Windows 8 Pro komen voor zowel 32 als 64 bit x86-processoren op de markt. De Pro-versie komt er voor zakelijke en technische professionals en wordt naast de features in Windows 8 uitgerust met encryptie, virtualisatie en pc-beheer.

Windows RT

Op de Windows 8-blog van Microsoft gaat de softwareleverancier ook uitvoerig in op Windows RT. Dit is de nieuwste telg van de Windows-familie en wordt ook wel ‘Windows on ARM' (WOA) genoemd. Deze Windows-versie komt alleen voorgeïnstalleerd beschikbaar op pc's en tablets die draaien op ARM-processoren. RT staat voor runtime en deze versie van het Windows-besturingssysteem zorgt voor een lager energieverbruik. In tegenstelling tot de andere Windows 8-versies beschikt RT over desktopversies van Word, Excel, Powerpoint en OneNote. Windows RT komt in september 2012 beschikbaar.

Windows 8 komt er ook in een Enterprise-versie. Hierin komen alle opties die ook in Windows 8 Pro zitten, inclusief speciale opties voor softwarebeheer, extra mogelijkheden voor de it-organisatie, uitgebreide beveiligingsopties, virtualisatie en opties voor nieuwe mobiele ontwikkelingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Microsoft toont bètaversie Windows 8 en Store

Windows Server 8 krijgt nieuw bestandsysteem

Windows 8 krijgt Storage Spaces

Windows 8 herstelt snel PC-systeem

Windows 8 krijgt foto-wachtwoord

Windows 8 bèta en Store beschikbaar in februari

Windows 8 geschikt voor grote harde schijven

Installatie Windows 8 kan via internet

Beveiligde boot Windows 8 gekraakt

Windows 8 geschikt voor intelligente systemen

Nauwe integratie Microsoft Windows 8 en IE 10

Windows 8 krijgt één reboot per maand

Taakbeheer Windows 8 wordt eenvoudiger

Windows 8, een eerste blik

Windows 8 biedt Live ID-login

Windows Server 8 centraliseert beveiliging

Microsoft levert Azure Toolkit voor Windows 8

Microsoft toont Windows Server 8

Windows 8 krijgt complete antivirus

Microsoft richt Windows 8 op zakelijk gebruiker

Windows 8 biedt clouddiensten

Apps staan centraal in Windows 8

Windows 8 ondersteunt desktopvirtualisatie

Windows 8 start in acht seconden op

Microsoft warmt markt op voor Windows 8

Microsoft onthult nieuwe snufjes Windows 8

Microsoft showt Windows 8 quad-core tablet

Windows 8 krijgt online app store

Windows 8 komt ergens halverwege 2012

Microsoft demonstreert Windows 8 voor tablets

Microsoft komt in 2012 met Windows 8

'Interface Windows 8 moet niet op Apple lijken'

Experts adviseren Microsoft over Windows 8

'Microsoft met Windows 8 terug op tabletmarkt'

'Microsoft introduceert Windows 8 in juni 2011'

'Windows 8' gaat draaien op ARM-chips

Sparked realiseert eerste Windows 8-implementatie


Reacties

Vervelend dat sinds de introductie van de ge-update versie van Windows 7 en IE 9 de lettertypen in Office Word veranderd zijn. Ik gebruik al jaren Script MT Bold en Castellar in de lay-out van mijn digitale nieuwsbrief en dat komt dus in de problemen als de ontvanger NIET deze letters als extra ge-upload heeft. Zijn versie van de nieuwsbrief is dan "verwrongen". Waarom zijn die lettertypen van vroeger niet meer standaard? De lettertypen die er nu zijn, lijken in eerste instantie verschillend, maar in de praktijk komen ze veel te veel met elkaar overeen. Dus een soort eenheidsworst. Heel jammer. Ik ben nu gedwongen om de header van mijn nieuwsbrief in PDF te zetten,waardoor ik een essentieel onderdeel (maand en jaartal) niet meer variabel kan invoegen en buiten de header moet laten vallen.
Waarom komt MC niet met een of twee letterpakketten, die naar believen gedownload kunnen worden? Verder vind ik de nieuwe versies van Windows prima functioneren.

Hans, volgens mij gaat dit artikel over Windows-8 het nieuwe besturingssysteem van MicroSoft.
Dus niet over het office paket van de zelfde leverancier.

Ik vind de naam Windows RT wel erg verwarrend omdat Windows 8 ook over WinRT beschikt, de nieuwe API van het OS. En die is natuurlijk in alle edities aanwezig.

Ik had eigenlijk nog gehoopt op een Windows 8 versie zonder Metro interface of in ieder geval met de mogelijkheid om dit uit te schakelen. Metro vind ik super fijn werken voor Windows Phone en waarschijnlijk ook voor tablets, maar voor de desktop lijkt het mij niet handig.

Ik vraag mij wel eens af met wie Microsoft de gebruikerstesten doet of heeft gedaan. Een metro interface voor een desktop is voor mij althans een gruwel. Ik kan mij haast niet voorstellen dat dat niet door de gebruiker anders in te stellen valt. Ik krijg er toch een beetje een Jip en Janneke gevoel bij.

Windows RT komt niet in september 2012 beschikbaar. Het originele artikel op de MS blog heeft het over WinRT dat op 13 september 2011 is gepresenteerd tijdens de BUILD conferentie, waar details over de ontwikkeling van Windows 8 gepresenteerd werden. Helaas neemt vrijwel iedereen deze fout over op andere websites over Windows 8.

Ik denk dat we er voorlopig echt niks van hoeven te verwachten..
http://www.tabletsmagazine.nl/2012/05/windows-8-tablets-spelen-voorlopig-geen-rol-van-betekenis/
Het is te nieuw en anders voor diegenen die nu nog aan Windows vasthouden.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-04-17T10:16:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.