Omzet Cegeka groeit door in 2011

Nederlandse tak zet 43,6 miljoen euro om

De Belgische automatiseerder Cegeka heeft zijn boekjaar 2011 afgesloten met een omzetstijging van 27 procent tot 198,4 miljoen euro. Een jaar eerder bedroeg de geconsolideerde omzet 156,3 miljoen euro. 22 procent van de omzet (43,6 miljoen euro) haalde Cegeka vorig jaar uit Nederland. De ict-groep bedient vanuit Veenendaal de zorg- en corporatiesectoren met bedrijfssoftware en beheerdiensten.

De stijging is te danken aan een forse autonome groei van 20 procent, aangevuld met de omzet uit acquisities van het Gentse ANE, het Mechelse Digipoint en het Luxemburgse Multidata. De operationele winst kwam uit op 13,1 miljoen euro tegenover 11,89 miljoen euro in 2010. Bij Cegeka werken zo'n 1550 mensen, waarvan ruim 250 in Nederland.

Bestuursvoorzitter André Knaepen is alleen niet tevreden over de winstgevendhied. Hij stelt dat de omzetdoelstelling van 190 miljoen euro in 2011 ruimschoots is gehaald, maar dat met 6,6 procent de netto bedrijfswinst onder de verwachtingen is gebleven. Knaepen wil in 2012 meer aandacht voor een verbetering van het rendement. Op middellange termijn streeft de groep naar een operationele marge van 10 procent. 'Daartoe zullen we onder meer onze monitoring- en softwareactiviteiten in Roemenië verder uitbouwen', aldus de ceo.

Uitbesteding

De autonome groei komt voornamelijk van Cegeka Vlaanderen dat sterk scoorde met software- en infrastructuurdiensten, goed voor een omzettoename van 36 procent. Ook in Wallonië zette Cegeka de goede cijfers van 2010 voort met een omzetgroei van 14 procent.

In 2012 streeft Cegeka naar een omzet van 220 miljoen euro, onder andere via het sluiten van nieuwe uitbestedingsopdrachten. De outsourcingstak noteerde een omzetgroei van 23 procent in 2011. Het bedrijf heeft vorig jaar geïnvesteerd in het vernieuwen van zijn datacenter. Recent sloot Cegeka een beheerovereenkomst met NIBC Bank.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-04-17T11:24:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.