Atos ziet omzet in Benelux verder dalen

De omzet van ict-dienstverlener Atos is de Benelux in het eerste kwartaal met 5,2 procent gedaald naar 248 miljoen euro ten opzichte van het zelfde kwartaal in 2011. De omzet van het gehele bedrijf groeide met ruim driekwart tot 2,2 miljard euro door de overname van Siemens IT Solutions and Services. Wordt die overname buiten beschouwing gelaten, dan lag de groei op 2,4 procent.

Bestuursvoorzitter Thierry Breton van Atos noemt het resultaat over het eerste kwartaal ‘een goede start van het jaar en een bevestiging van onze verwachting van een robuust 2012'. Omzetgroei noteerde Atos vooral in de bedrijfsonderdelen Managed Services (3,9 procent) en HTTS & Specialized Businesses (2,9 procent). De omzet van Systems Integration bleef stabiel. Consulting & Technology Services ging licht achteruit met 0,4 procent.

In de Benelux kreeg Atos een flinke daling voor de kiezen van 5,2 procent. Oorzaken zijn de moeilijke marktomstandigheden, prijsdruk en minder omvangrijke opdrachten bij Systems Integration en Consulting & Technology Services. In Managed Services bleef de omzet vrijwel gelijk. Atos bezette in 2011 in de ranglijst van honderd krachtigste ict-ondernemingen van Computable de negende plaats.

Duizend ontslagen

Het totale aantal medewerkers kwam aan het einde van het eerste kwartaal uit op 74.992. Atos wierf drieduizend nieuwe medewerkers. Het verloop bleef stabiel op 11 procent. In totaal verloren een kleine duizend medewerkers hun baan. Personeel in groeimarkten maakt inmiddels ruim 20 procent uit van de medewerkers, van wie de helft werkzaam is in India. Eind maart lag het aantal ingehuurde medewerkers op achtduizend.

Atos, omzet naar bedrijfsonderdeel

Q1 2012

Q1 2011

Groei

Managed Services

995

958

3,9 procent

Systems Integration

536

536

0 procent

HTTS & Specialized Businesses

474

460

2,9 procent

Consulting & Technology Services

158

159

-0,4 procent

Totaal

2163

2112

2,4 procent

Cijfers in miljoenen euro's, pro forma op basis van gelijkblijvende wisselkoersen

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-04-27T12:30:00.000Z Johannes van Bentum


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.