KPN rondt verkoop Getronics International af

Dit artikel delen:

KPN heeft de verkoop van Getronics International afgerond. Hiermee zijn de onderdelen in Europa en Azië overgedaan aan de Duitse beursgenoteerde onderneming Aurelius. De activiteiten in Latijns-Amerika zijn nu in handen van investeringsmaatschappij OpenGate Capital. Ook na afronding van de verkoop maakt KPN geen financiële details bekend.

De Getronics-onderdelen in Europa en Azië realiseerden in 2011 een omzet van ongeveer 450 miljoen euro. Dit gebeurde met ongeveer 2900 fte's. Na verkoop behoudt KPN een minderheidsbelang in Getronics Europa en APAC. Getronics LATAM realiseerde in 2011 een omzet van ongeveer 115 miljoen euro met ongeveer tweeduizend fte's.

De verkoop van internationale onderdelen is een nieuwe strategie van KPN. Het telecombedrijf wil zijn wereldwijde werkplekdienstverlening voor internationale klanten uitvoeren met behulp van strategische partners. KPN Corporate Market (voorheen Getronics Nederland) blijft onderdeel van de Getronics Workspace Alliance.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-05-02T09:35:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.