Reorganisatie Logica ligt op schema

De reorganisatie van ict-dienstverlener Logica ligt op schema. Dat zegt ceo Andy Green 11 mei 2012 in een presentatie voor aandeelhouders in Londen. Het merendeel van de 450 tot 550 medewerkers die hun baan zien verdwijnen verlaten het bedrijf in het tweede en derde kwartaal van 2012. ‘Wij vertrouwen erop Logica Benelux hierdoor nog dit jaar winstgevend wordt’, aldus Green.

In zijn presentatie doet Logica-ceo Andy Green ook verslag van de resultaten over eerste drie maanden van 2012. In die periode daalde de omzet van Logica Benlux met 6 procent naar 111 miljoen pond (138 miljoen euro). De omzet van Logica wereldwijd ontwikkelde zich stabiel en kwam uit op 971 miljoen pond (1,2 miljard euro). Het gaat om zogeheten pro forma-cijfers die nog niet door een accountant zijn gecontroleerd. De cijfers zijn gecorrigeerd voor de overname van de Spaanse branchegenoot Grupo Gesfor in mei 2011, om de cijfers uit 2012 en 2011 met elkaar te kunnen vergelijken.

Naast de reorganisatie in de Benelux schrapt Logica ook banen in Zweden en Groot-Brittannië. In totaal verdwijnen er 1300 arbeidsplaatsen bij de ict-dienstverlener. De reorganisatie wordt versneld uitgevoerd door de tegenvallende economie. De kosten van de reorganisatie komen volgens Green uit tussen 60 en 70 miljoen pond (75 en 87 miljoen euro). Naast banen schrapt Logica ook een aantal vestigingen, om te besparen op huisvestingskosten. Tegelijkertijd voert Logica het nieuwe werken in. De maatregelen leveren nog in 2012 besparingen op tussen 25 en 35 miljoen pond (31 en 44 miljoen euro), voornamelijk in de tweede helft van het jaar.

Tevreden toonde Logica-ceo Green zich met de opdracht van het Europese Patentbureau voor de levering van een nieuw patentbeheersysteem. Verder werd er een groot contract gesloten met een niet bij name genoemde financiële partij voor een betalingssyteem voor de Single European Payments Area.

Personeelsverloop

Het totaal aantal medewerkers kwam in het eerste kwartaal van 2012 uit op 41.267 man, een groei van 3,5 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De groei wordt door Green toegeschreven aan de 1200 nieuwe collega's van Grupo Gesfor. Het personeelsverloop ligt wereldwijd op 13 procent.

Binnen de outsourcingsactiviteiten groeide het personeelsbestand ten opzichte van vorig jaar met 24 procent tot circa 7300. Logica heeft nu ruim duizend man in dienst op de Filippijnen, goed voor een groei van 40 procent ten opzichte van het eerste kwartaal 2011.

Logica nam in maart 2012 het managementteam in de Benelux op de schop. Een maand later kondigde Benelux-directeur Seamus Keating om persoonlijke redenen zijn vertrek aan.

Computable 100

Logica bezet in de Computable 100-lijst van 2011 de twaalfde plaats, net onder KPN Corporate Market. Een jaar eerder stond het bedrijf op plaats 15 in deze rangorde van krachtigste ict-bedrijven in Nederland. Op 4 oktober 2012 presenteert Computable de nieuwe Computable 100-lijst.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ben benieuwd wat er had gebeurd als de CMG tak nog zelfstandig was.

Het lijkt erop dat sinds Logica erbij is gekomen het jaar na jaar bergafwaards is gegaan met het fusie bedrijf.

Dan had CMG mogelijk niet meer bestaan, omdat het armlastig was geraakt na gedwongen afschrijving op het overgenomen Britse Admiral.

Fusie?!?
CMG was op sterven na dood. Als Logica die boel niet had ingelijfd was de naam CMG al veel eerder uit de annalen verdwenen. Het leek gezien de naam LogicaCMG idd wel op een fusie maar het was toch echt een overname. De naam LogicaCMG was meer bedoeld om bestaande CMG-klanten (en oud-CMG medewerkers :-) ) alvast aan 'Logica' te laten wennen.
Dat de naam weer veranderd werd naar 'Logica' was slechts een kwestie van tijd.

Groet van een oud Logicaan

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-05-11T10:11:00.000Z Johannes van Bentum


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.