Ctac-personeel werkt vanuit een doos

Medewerkers van ict-dienstverlener Ctac treffen voorbereidingen voor de verhuizing naar het nieuwe hoofdkantoor, die woensdagavond 16 mei 2012 begint. In het oude hoofdkantoor aan de Goudsbloemvallei in Den Bosch wordt alles in dozen gepakt. Scanners maken overuren om archieven zoveel mogelijk te digitaliseren. Op maandag 21 mei starten de medewerkers in het nieuwe kantoor op het Bossche bedrijventerrein Pettelaarpark langs de snelweg A2.

Het personeel van twee Ctac-dochters in Eindhoven (Yellow2B en Yellow & Red) zullen zich later in 2012 bij hun collega's in het nieuwe hoofdkantoor voegen.

Tegelijk met de verhuizing voert de ict-dienstverlener een nieuwe manier van werken door. In het nieuwe kantoor hebben de medewerkers niet langer een vaste werkplek. ‘Het is vergelijkbaar met het nieuwe werken, maar dan op onze eigen manier', vertelt woordvoerster Yvonne van Schaik. ‘We hebben het project De Nieuwe Aanpak gedoopt.' Die aanpak kenmerkt zich door flekplekken en zogenoemde ‘vlekken' binnen het gebouw voor de verschillende afdelingen. Daar kunnen medewerkers van dezelfde afdelingen bij elkaar in de buurt gaan zitten.

Chatprogramma Lync

Anders dan bij andere ondernemingen die voor het nieuwe werken kiezen, zullen Ctac-werknemers niet een groot deel van hun tijd thuiswerken. ‘Uit gesprekken met onze medewerkers bleek dat zij het contact met collega's op kantoor heel belangrijk vinden. Daarom hebben wij voor vlekken gekozen. Iedereen kan bovendien in het chatprogramma Lync aangeven waar hij zit. Thuiswerken kan wel, maar wel in goed overleg met de collega's en manager.'

De meeste medewerkers zijn de afgelopen weken al een keer gaan kijken in het nieuwe kantoor op het bedrijventerrein Pettelaarpark. ‘De bureaus moeten nog komen, maar de kasten en pantry's staan er al wel. De begane grond heeft de uitstraling van een grand café. En we krijgen een schitterend uitzicht', zegt Van Schaik. Medewerkers kunnen kiezen uit een dynamisch of een rustgevend uitzicht. Het pand ligt aan de ene zijde aan de snelweg A2, de andere zijde biedt zich op een weiland en een golfbaan.

Barneveld

Het nieuwe hoofdkantoor heeft een vloeroppervlak van 12.600 vierkante meter en wordt gedeeld met BDO Accountants. Ctac houdt zijn vestiging in Barneveld als uitvalsbasis naar klanten in het oosten en noorden van het land. Bij Ctac werken zo'n vijfhonderd mensen. Een groot deel van hen werkt bij de klant.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Wat een groot gebouw. Hoe groot is C_TAC eigenlijk. Schitterende reclame, een foto vanuit dat perspectief. :-)

Leuk om Lync te gebruiken om te chatten, maar je wordt pas echt blij als je je telefooncentrale vervangt door Lync. Dan kan je ook telefoneren vanuit je werkplek, dus ook vanuit huis, en je (eigen) pc.

Werken vanuit de (oude) doos?

- 500 man op 12600 m2 is 25 m2 pp dat is erg, erg erg ruim, zeker omdat ze er nooit - tegelijkertijd zullen zijn.
- Lync alleen als chat programma om aan te geven waar je zit......
- flekplekken om bij elkaar in de buurt te zitten......
- bgg als uitstraling van een grand cafe....
- snelweg of golfbaan uitzicht (en dat op de Veluwe....)

Het artikel zal wel wat te kort over de stoep aan de binnenkant gegaan zijn, maar het klinkt toch niet als toonbeeld voor een ICT-dienstverlener noch als uitstraling naar de rest van de wereld.

Er is zoveel meer mogelijk met communicatie-toepassingen en communicatie-infrastructuren vandaag de dag. Een paar gedachten

- in elke laptop een softphone opgenomen
- laptop geïntegreerd met een smartphone
- automatische presence informatie, geïntegreerd met agenda functies
- voice en video conferencingfuncties
- localisatie-services
- etc

maar eerst misschien een goede analyse wat er nodig zou zijn in het kader van de bedrijfsvoering en de optimalisatie daarvan.


@Maarten
Gelukkig wordt Lync ook gebruikt om te voice/video-chatten/conferencing, remote assistance en daarbij is het aardig dat direct je locatie kan worden meegegeven door integratie met de Outlook/Exchange agenda en of netwerk-adres.

@Martijn,

Zeker Lync heeft legio leuke communicatiemogelijkheden, alleen het artikel gaat net op 1 functie in en dan nog de saaiste in en verder niets. Juist en dan ook nog door een ict-bedrijf dat er eigenlijk zijn visitekaartje naar de markt van had kunnen maken. Maar zeker, dank voor je aanvulling!

@Maarten. Het is dan ook een Computable-artikel en geen persbericht van Ctac ;-)

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-05-14T11:21:00.000Z Johannes van Bentum


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.