ITSP neemt Microsoft-partner Pareto over

Dit artikel delen:

Ict-dienstverlener ITSP heeft webontwikkelaar Pareto overgenomen. Pareto wordt een 100 procent dochteronderneming van de ITSP Groep. Pareto ontwikkelt al ruim tien jaar complexe webapplicaties vooral op basis van Microsoft-technologie (met name Sharepoint, .Net en BizTalk). Voor twee klanten ontwikkelt de webontwikkelaar ook het open source cms-systeem Plone. Alle vijftien Pareto-medewerkers worden onderdeel van de ITSP Groep, die na de overname uit 45 mensen bestaat.

In de markt gaat Pareto verder onder dezelfde naam. Ook blijven alle specialisten werkzaam aan het bedrijfspand te Zoetermeer. ‘ITSP zal door de overname van Pareto zijn portfolio van Microsoft-diensten aanzienlijk verbreden', zegt Peter de Haas, verantwoordelijk voor solution partners vanuit Microsoft. ‘ITSP toont hiermee aan dat zij op strategisch niveau meedenken met het uitdragen van de Microsoft-propositie en dat is voor ons erg belangrijk. Het is mooi om te zien dat ITSP na een moeilijke periode weer de groeiende lijn te pakken heeft.'

Eerste overname na doorstart

Voor ITSP is de overname een belangrijke strategische stap na een aantal turbulente jaren. Zo kreeg het bedrijf onder de naam IT Solution Partners uitstel van betaling, nadat het schulden had opgebouwd bij bedrijfssoftwareleverancier Oracle en de Belastingdienst. Uiteindelijk bood investeringsmaatschappij Inbartère Groep de helpende hand, maar kon een faillissement niet afwenden. Uiteindelijk bleef het bedrijf met een sloep achter. Toch wist het bedrijf onder de naam ITSP Nederland door te starten en doet het nu zijn eerste overname.

ITSP is op dit moment ook in gesprek met andere partijen om over te nemen. Alle partijen hebben ook een Microsoft-focus. ITSP wil door middel van zijn eigen klantportfolio, maar ook door middel van eventuele overnames complementaire dienstverlening aanbieden. Op deze wijze wil ITSP zijn klantpropositie met betrekking tot het ontwikkelen van Microsoft-oplossingen versterken.

Add-ons en maatwerk

Volgens commercieel directeur Shahrooz Safarghandi van ITSP is de overname ‘een belangrijke schakel in het verwezenlijken van onze droom'. ITSP is al enige tijd op zoek naar partners die over een complementair portfolio beschikken. ‘We halen met deze overname de juiste kennis, ervaring en certificeringen in huis en versterken onze positie in de Microsoft-markt. Beide partijen streven naar industry standard Microsoft-oplossingen die aangevuld kunnen worden met add-ons en het juiste maatwerk.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Leuk om dit bericht terug te lezen. We zijn inderdaad flink aan het groeien!

Goed om te zien dat ITSP weer flink aan het groeien is!

ITSP van harte geluk gewenst met alweer een stap in de goede richting!

Veel succes ermee ...

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-05-16T10:00:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.