Managed hosting door True

Citrix lijft toolleverancier Bytemobile in

 

Virtualisatiespecialist Citrix neemt Bytemobile over, een Amerikaanse leverancier van software om het data- en videoverkeer van mobiele netwerkoperators in goede banen te leiden. Met de overname krijgt Citrix een sterke positie op de mobiele telecommarkt. Het wil daar met de technologie van Bytemobile een cloudnetwerkoplossing aanbieden.

De acquisitie wordt naar verwachting in het derde kwartaal van 2012 afgerond. Over de overnamesom zijn nog geen mededingen gedaan. Bytemobile is net als Cisco gehuisvest in Silicon Valley (Santa Clara, Californië). Er werken driehonderd man. Het twaalfjarig bedrijf bedient met zijn optimalisatiesoftware voor het netwerkverkeer zo'n 130 mobiele operators in zestig landen. De producten zijn geschikt voor 3G en 4G LTE-netwerken.

Bytemobile komt als apart team te hangen in de productgroep Cloudnetwerken van Citrix. Eerder dit jaar kondigde het concern (omzet 2011: 2,21 miljard dollar) al een strategische samenwerking aan waarbij de cloudoplossing Netscaler voortaan gecombineerd zou worden aangeboden met de Bytemobiel Smart Capacity-technologie. Dienstverleners uit de mobiele telecommarkt kunnen met behulp van dit combipakket het groeiend netwerkverkeer beter beheren en de benodigde capaciteit makkelijker bij- en afschalen, aldus Citrix.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4528219). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×