Atos koopt pin-leverancier Quality Equipment

Xenta pinapparaat Quality Equipment

Ict-dienstverlener Atos koopt leverancier van pin-automaten Quality Equipment in Ridderkerk. Het bedrijf levert systemen voor elektronische betalingen in de catering-, verkoopautomaat- en parkeersector. Atos zal Quality Equipment in de loop van 2012 integreren in Atos Worldline, het expertisecentrum van Atos op het gebied van Hi-Tech Transactie Diensten (HTTS) en elektronische betalingen.

De twee bedrijven werkten al vijftien jaar intensief samen. Quality Equipment produceert systemen voor betalingen, identificatie en toegangsbeheer en is een leverancier van pin-betaalautomaten voor verschillende toepassingen. Het bedrijf had in 2011 een omzet van bijna twaalf miljoen euro, een vijfde meer dan een jaar eerder.

Met de overname wil Atos de uitrol van zijn zogeheten Global Payment-strategie versterken, het verkoopteam vergroten en zijn expertise uitbreiden. De dienstverlener wil de nummer twee worden in de markt voor betaalautomaten en dienstverlening aan retailers in Nederland en de nummer een bij klanten in de niet-bancaire commerciële markt.

'Quality Equipment heeft een sterke uitvalsbasis in de Benelux, waar we samenwerken met een aantal grote bedrijven', vertelt Marc-Henri Desportes van het onderdeel HTTS bij Atos. De overname is betaald in contanten, zonder de overdracht van aandelen Atos.

Worldline

Atos Worldline is het expertisecentrum voor hoogtechnologische transactiediensten (HTTS), met ruim 35 jaar ervaring in elektronisch betaalverkeer. Atos Worldline is gespecialiseerd in elektronische betalingen (issuing, acquiring, terminals, betaaloplossingen en transactieverwerking), online diensten voor klanten, burgers en gemeenschappen en in diensten voor de financiële markten. Atos Worldline heeft een omzet van 913 miljoen euro en telt wereldwijd 5400 medewerkers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-06-11T10:24:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.