aQuantive bezorgt Microsoft eerste verlies

Dit artikel delen:

Het overgenomen online advertentiebedrijf aQuantive bezorgt softwaremaker Microsoft zijn eerste nettoverlies sinds de beursgang in 1986. Microsoft moest naar aanleiding van de miskoop 6,2 miljard dollar (4,9 miljard euro) afschrijven in het laatste kwartaal van het gebroken boekjaar 2011/2012. Ook tegenvallende verkoopcijfers van Windows-pc's en de betalingen die aan Nokia werden gedaan voor Windows Phone waren debet aan het resultaat.

Ondanks het verlies wist Microsoft met een omzet van achttien miljard dollar wel een kwartaalrecord te vestigen. Het uiteindelijke nettoverlies kwam uit op 492 miljoen dollar. Hetzelfde kwartaal een jaar eerder werd er nog een winst geboekt van 5,9 miljard dollar bij een omzet van 17,4 miljard dollar.

Windows 8

Zakelijk gezien groeide Microsoft met 7 procent naar een omzet van 6,3 miljard dollar. Dit was niet te danken aan de verkoop van het besturingssysteem Windows, want die daalde over de hele linie met 13 procent. Dit is goed voor een omzet van 4,1 miljard dollar. De tegenvallende Windows-verkopen worden gewijd aan de naderende komst van het nieuwe besturingssysteem Windows 8.

Microsoft zag zijn jaarwinst in het afgesloten gebroken boekjaar teruglopen van ruim 23 naar bijna zeventien miljard dollar. De omzet daalde van bijna 74 naar bijna 70 miljard dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-07-20T09:15:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.