Experts waarschuwen voor variant MSN-worm Bropia

Dit artikel delen:

De schade die variant .F van de MSN-worm Bropia.A kan aanbrengen wordt door virusexpert hoog ingeschat. Vandaar dat ze er de code 'geel' aan hebben gegeven, om zo de verspreiding te vertragen.

Er zijn nog niet veel besmettingen geconstateerd, maar het risico op schade wel aanzienlijk zegt 'viruswatcher'  Trend Micro op de site van Webwereld. Ook Virusalert.nl kwalificeert de worm als ’gevaarlijk’.

Bropia.F (ook wel Bropia.J genoemd) is een variant van de vorige maand gesignaleerde Bropia.A-worm. De F-variant heeft sinds eind vorige week geopenbaard in Korea, China, Taiwan en de Verenigde Staten.

Als een MSN-gebruiker geïnfecteerd raakt, stuurt de worm zichzelf door naar alle aanwezige mensen in de contactenlijst. Vanaf een geïnfecteerde pc verstuurt het een bestand naar MSN-gebruikers met namen zoals bedroom-thongs.pif, hot.pif of naked-drunk.pif.

De worm installeert en opent ook het bestand sexy.jpg waarna een afbeelding van een kip zonder kop die ligt te zonnebaden wordt getoond. Daarnaast wordt het virusbestand (cz.exe) zelf meegestuurd. Tot slot verlaagt de worm het volume op de pc zodat gebruikers geen waarschuwingen van hun beveiligingssoftware horen.

Het virus werkt op de systemen met Windows 95, 98, ME, NT, 2000 en XP. Trend Micro raadt gebruikers aan om bestanden van andere MSN-gebruikers te blokkeren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik vind het heel leuk allemaal, met die MSN-worm.. allemaal site's die me vertellen wat het is.. maar kan er IEMAND me vertellen hoe ik er vanaf kom??
Alvast bedankt,
Merel.

Goede virusscanner??
ik had het virus en een dag later had McAfee een update Voor de virusscanner waarmee er het een en ander gevonden is, hopelijk ben ik er nu van af.

Ze zeggen dat het virus alleen is bij MSN 7.0, maar geloof er maar niet in. Ik geloof het ook niet. Ik ben voor een paar weken niet meer online.

heb jij inmiddels een oplossing gevonden die werk, ik heb er al zoveel geprobeerd maar niet een die echt werkt, laat het please even weten thx dvdm@tiscali.nl groetjes Dik

http://securityresponse.symantec.com/avcenter/FxBropia.exe


alstublieft

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-02-08T11:13:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.