ICT Automatisering haalt zeperd met kantoor

Ict-dienstverlener ICT Automatisering in Barendrecht ziet het bedrijfsresultaat over het eerste halfjaar van 2012 bijna volledig verdampen door een misser met het onderverhuren van kantoorruimte. Door het faillissement van de huurder van de helft van het kantoor van ICT Automatisering in Deventer loopt het bedrijf inkomsten van 1,2 miljoen euro mis. Het bedrijfsresultaat over de eerste helft van 2012 bedroeg 1,4 miljoen euro.

ICT Automatisering heeft zijn kantoor in Deventer voor de helft onderverhuurd aan vastgoedontwikkelaar Eurocommerce. Dat bedrijf werd op 12 juli 2012 failliet verklaard. Op basis van gesprekken met de curator van Eurocommerce heeft ICT Automatisering besloten de huurkosten voor het halve pand van 1,2 miljoen euro voor dit jaar af te schrijven en hiervoor een voorziening te treffen. Het gaat om de helft van de huursom tot het einde van de looptijd van het huurcontract in 2015. De kans dat er een nieuwe huurder wordt gevonden acht de onderneming zeer klein.

Ook in Duitsland heeft ICT Automatisering een leegstaand pand, waarvan de kosten 100.000 euro bedragen. Het gaat om het voormalige kantoor in Braunschweig. Het huurcontract loopt half 2012 af. Inclusief het huurbedrag voor dit pand komt de totale voorziening voor de vastgoedmalaise op 1,3 miljoen euro.

De omzet steeg in de eerste zes maanden van 2012 ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder met 2,3 procent naar 40,2 miljoen euro. In Nederland steeg de omzet iets harder, met 3 procent naar 32,5 miljoen euro. De omzetstijging had te maken met de oplevering van een aantal projecten waarvoor een vaste prijs was afgesproken. De omzet van ICT Duitsland bleef stabiel op 7,8 miljoen euro.

Verlies

Het bedrijfsresultaat uit de gewone bedrijfsvoering kwam uit op 1,4 miljoen euro, een daling met 13,8 procent ten opzichte van de 1,6 miljoen die geboekt werd in de eerste helft van 2011. Uiteindelijk bleef er onder de streep een verlies van vier ton euro over. De directie van ICT Automatisering wijt dit aan de vastgoedzeperd, meer bankzitters en een forse belastingafdracht. Die is hoog doordat er geen fiscaalcompensabele verliezen meer kunnen worden geboekt op de Duitse activiteiten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-08-27T10:39:00.000Z Johannes van Bentum


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.